RadiYoaktivni vikend u Zenici: Post-Čimburijada i Tour de Zenica


Ove sedmice u Zenici vas očekuje pravi radiYoaktivni vikend. Ukoliko ne znate kako kvalitetno i na zabavan način provesti dane vikenda, neka Kamberovića polje i plato ispred Bosanke budu vaša ciljana mjesta koje trebate posjetiti.

POST-ČIMBURIJADA, SUBOTA 27.06.2020., 12h

U subotu 27.06. 2020. godine od 12h, na Kamberovića polju vas očekuje još jedan radiYoaktivni događaj.

Naime, radi se o Post-Čimburijadi. Budući da ove godine naš grad nije mogao da održi dugogodišnju tradiciju, proslavu prvog dana proljeća i oblježavanje Čimburijade kao najpoznatije tradicije našeg grada, radiYoaktivci su odlučili da unatoč tome sačuvaju tradiciju i tako se javila ideja za Post-Čimburijadom.

Prošećite u subotu od 12h i pronađite nas na Kamberovića polju, gdje će vas čekati niz zabavnog sadržaja, razne igre i takmičenja, a ono najvažnije dobro i pozitvna energija.

Ne propustite ovaj vikend u Zenici, te izdvojite svoje vrijeme i posjetite sve događaje koje vam pripremamo kako bismo u naš grad unijeli dašak drugačijeg.

TOUR DE ZENICA, NEDJELJA 28.06.2020., 17h

U nedjelju, 28. juna 2020. godine, na platou ispred robne kuće Bosanka, odnosno tamo gdje počinju svi susreti mladih Zeničana – „Kod sata“ održat će se Tour de Zenica s početkom od 17h. Cijeli događaj osmišljen je i nastao u sklopu projekta Pollution Revolution.  Tour de Zenica je događaj koji će spojiti dvije stvari – vožnju biciklom, umjesto stalnog korištenja automobila i dodatnog zagađenja, te kulturno-historijsku baštinu grada Zenice.

Naime, svi koji odluče učestvovati na ovom eventu, svojim biciklima će doći ispred robne kuće Bosanka gdje će dobiti svoju prvu zagonetku. Rješenje zagonetke odvest će ih na sljedeću lokaciju, odnosno do jednog od zeničkih kulturno-historijskih spomenika gdje će dobiti svoj novi zadatak. Ispravnim rješenjem i tumačenjem ukupno šest pripremljenih zagonetki koje se odnose na najvažnije zeničke spomenike, učesnici će doći na konačno odredište na kojem će se održati revijalni dio programa.

Tour de Zenica je događaj koji nije takmičarskog karaktera, ali vam pruža izvrsnu priliku da istražite svoj grad, provjerite koliko poznajete njegovu historiju i baštinu, budete fizički aktivni, i pritom se družite i razmjenjujete utiske sa svojim vršnjacima. Nakon rješavanja zagonetki i vožnje biciklom, učesnike očekuju prigodno osvježenje, puno zabave i veselog druženja.

Dođite sa svojim biciklima i prijateljima, i uljepšajte čitav događaj. Molimo vas da svoju potvrdu dolaska prethodno izvršite putem maila: event@activezenica.org.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Naslovna fotografija: Asmir Mahalbašić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist