Svaka suknja


Ideš gradom sa svojim samopouzdanjem, ma kakvo ono bilo. Gaziš metar po metar uzavrelog betona svojim koracima, damski ili užurbano – kako god. Trideset je stepeni i obrazi ti se crvene, ispod pudera ili ne – nije bitno. Suknja se viori za tvojim koracima, kratka ili duga – svejedno. Za suknjom leti parfem, jak ili blag – nebitno.

Sve su ovo faktori koji apsolutno ne utiču na poglede koje dobijaš dok koračaš ulicama svog grada. Oni su tu – kako god. Ne mora to biti dobacivanje, zviždukanje, sviranje sirene iz auta, popularni cat-calling, dovoljno je i samo odmjeravanje tebe od glave do pete prosto jer nosiš suknju.

Duga, uska, cvjetna, kratka, još kraća, široka, čipkana, kakva god da je suknja privlači pažnju jednog muškarca koji ne može da se ne okrene i da ne odmjeri ženu u suknji. I nije bitno da li mu se to što vidi dopada ili ne, nije bitan izgled nogu ispod suknje ili grudi iznad suknje, imat ćeš pogled na sebi.

Prolaziš gradom, desno na klupama sjedi grupa mladića i znaš gdje gledaju tačno u ovom trenutku. Ne možeš im ništa. Ideš dalje i nailaziš na srednjovječnog čovjeka, policajca u uniformi koji nosi zapisnik u ruci i burmu na ruci, koji te odmjerava i smješkom ti daje do znanja da si se divno obukla i da imaš njegovu pohvalu bez obzira što si 20 ili 30 godina mlađa.

I nebitno je da li ti pogledi prijaju ili ne, totalno je nebitno kakvo mišljenje imaš o tim pogledima, ništa od toga ne umanjuje činjenicu da ta tvoja suknja privlači više pažnje nego one tvoje farmerke u kojima izgledaš jednako dobro.

Nebitno je da li je tvoje samopouzdanje na zavidnom nivou, pa ti pogledi ne znače ništa ili te svaki pogled tjera na preispitivanje sebe i svog izgleda. Stvarno je nebitno, jer nije do tebe koja voliš uske ili široke suknje, do njega je koji misli da ima pravo.

Izvor fotografije: pinterest.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist