Pozorišna čarolija pod otvorenim nebom


Danas vam donosimo priču koja se širi i razvija sve od 2016. godine. Donosimo vam priču Studio Teatra, male teatarske grupe okupljene oko jednog zajedničkog cilja i ideje, a to je poboljšanje i promocija kulture i kulturnih aktivnosti. Studio Teatar unazad nekoliko godina svojim programom Ljetne večeri u naš grad unosi dašak kulture i čarolije. Upravo i ove godine nas očekuje čarolija pod otvorenim nebom, sa početkom 25. jula.

Ljetne večeri Studio Teatra, četvrtu godinu po redu realizuju svoj program pod sloganom “Čarolija pod otvorenim nebom se nastavlja”. Teatarski festival počinje 25. jula, a program će otvoriti predstava za djecu, rađena u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, predstava “Ježeva kućica”.

Ono što je novo, jeste da ove godine po prvi put festival otvara predstava za djecu, predstava rađena u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, predstava “Ježeva kućica”. Smatramo da su u doba korone, u vremenu izolacije, naši najmlađi bili najviše pogođeni tom situacijom, te upravo zbog toga smo smatrali da festival trebamo započeti s ovom predstavom – poručuju iz Studio Teatra.

Pored predstave, najmlađa publika će moći uživati u kreativnim radionicama i igraonicama koju će realizovati kreativnim tim festivala.

Kao i dosadašnjih godina, i ove godine nas očekuje raznovrstan program, sa sjajnim predstavama i kvalitetnom glumačkom postavom. Drugu noć festivala zenička pubilka će imati priliku da uživa u vrhunskoj predstavi “Ay, Carmela” u režiji Roberta Raponje, koja je rađena u produkciji Sarajskog ratnog teatra. Radi se o drami koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu u ratnim vremenima. Treća noć festivala je rezervisana za predstavu “Prah” Altteatra Sarajevo , predstava u kojoj maske padaju, likovi se razotkrivaju i proživljavaju katartazu. Još jedna sjajna priča koja vas očekuje pod otvorenim nebom festivala.

Festival se zatvara 28. jula, sa hit komedijom koja 15 godina nasmijava publiku, te se svrstava među najigranije živuće predstave u BiH, a radi se o predstavi “Državni lopov”.

Ekipa Studio Teatra, zajedno sa kreativnim timom festivala, unatoč situaciji izazvanoj usljed pandemije, sa puno entuzijazma i volje nastavlja da širi čaroliju predstava na otvorenom u našem gradu.

Mislimo da je jako bitno zbog festival, zbog Studio Teatra, ali i zbog svih naših sugrađana i sugrađanki, da se ovaj festival održi i nastavi svoju priču. Svakako oprez je veoma bitan, ali mi moramo nastaviti s normalnim životom, kažu iz Studio Teatra.

Ulaznice za predstave je moguće obezbjediti kupovinom na blagajni Festivala, na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, sedam dana prije i tokom festivala u terminima od 10:00-13:00 sati, kao i u terminu od 17:00-20:00 sati.

Dragi aktivci, iskoristite ovo ljeto i zavirite u svijet umjetnosti, svijet glume i čarolije. Posjetite Ljetne večeri Studio Teatra i udahnite čaroliju pod otvorenim nebom koju vam spremaju!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist