Premijera filma “Meni je ovako svaki dan”


Kada: Četvrtak, 23.07.2020. u 20h

Gdje: Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar, Jelića 1, Sarajevo

Tri učesnika programa Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosna i Hercegovina, Hana Sarajlić, Vanna Ćurin i Emir Velić, jedni su od mnogih koji su se koncem 2019. godine suočili s pandemijom koronavirusa. Usljed preventivnih mjera i koncepta samoizolacije s kojim su se po prvi put susreli, počeli su razmišljati o marginaliziranim grupama koji su cijeli život u takvoj situaciji. Osobe sa fizičkim i/ili mentalnim poteškoćama, poteškoćama u razvoju, LGBTQI populacija i druge ranjive grupe, iz dana u dan suočavaju se sa samoizolacijom koja nije naređena zakonom, nego produkt drušvene stigme i nametnutog socijalnog, infrastrukturalnog i institucionalnog konteksta.

Hana, Vanna i Emir, inspirirani stečenim saznanjima, odlučili su na filmsko platno prenijeti priče tri stvarne osobe koje su u stanju permanentne fizičke, socijalne i/ili mentalne izolacije. Ovaj projekt predstavlja početak puta ka socijalnoj inkluziji i demarginalizaciji osoba koje imaju fizičke, mentalne, senzorne i/ili razvojne poteškoće ili su etiketirane kao različite.

Film Meni je ovako svaki dan, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosnia and Herzegovina bit će premijerno prikazan u četvrtak, 23.07.2020. od 20 sati, a izjave za medije planirane su nakon premijere i panel diskusije (20:45).

Trailer filma “Meni je ovako svaki dan”

Za sve dodatne informacijeautore i organizatore možete kontaktirati putem e-maila: mjosd.hia@gmail.com

Vanna Ćurin – 062 811 038

Hana Sarajlić – 062 465 447

Emir Velić – 061 573 156

 IG: https://www.instagram.com/meni.je.ovako.svaki.dan/

FB: https://www.facebook.com/Meni-je-ovako-svaki-dan-101234021662769/


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist