Frenkie: Radujemo se nastupu na Positive Radiation festivalu!


U subotu, 25.07.2020. u 18:00h, emitovano je još jedno izdanje emisije Positive Radiation, koja za cilj ima pomovisanje istoimenog festivala. Jedan od učesnika, sa kojim smo razgovarali, jeste i Adnan Hamidović – Frenkie.

Svi ljubitelji hip hopa mogli su da uživaju u subotu, u još jednom izdanju emisije Positive Radiation, jer je gost bio upravo jedan od najpoznatijih bh repera. Kada je u pitanju hip hop scena u BiH, te kakvo je trenutno stanje, upravo nam je Frenkie otkrio.

”Stanje na rep sceni u BiH, po meni je odlično. Imamo jako puno izvođača, kvalitetnih izvođača, koji rade originalno, kreativni su, produktivni, vrijedni, tako da imamo jako fin period, što se toga tiče. Nažalost, ova korona je sve malo poremetila, ali ne samo nas, nego sve redom, tako da čekamo da sve to prođe da se smiri  i da možemo se vratiti koncertnim aktivnostima i partijima.”

Kako Frenkie kaže, trenutno se ekipa FMJAM-a snalazi, te se radi od kuće, ali ono što je produkt jesu novi tekstovi i nove pjesme.

Prisjećajući se nekih prošlih vremena, prema riječima Frenkija, početak 2000-ih je bio ”boom” odnosno ”ekspolozija domaćeg repa”.

”Bilo je jako puno ekipa i izvođača širom BiH, u svim gradovima, većim i manjim. To je taj neki početni val koji je izrodio mnoge poznate i uspješne izvođače, i da je to trajalo par godina, te je onda došlo do zatišja. Tako da je i dugo vremena bila loša situacija, a da sada zadnjih godina kreće ka gore i ponovo se vratio hip hop.”

U tinejdžerskim danima, kako Frenkie kaže, svi su se malo više zanimali za rep. To su godine kada pronađemo ono što volimo, te se potpuno predamo tome.

”Kada malo ostariš, imaš i nekih drugih stvari i prioriteta, sve nekako postane posao. Ali sa ovim današnjim pristupom, zapravo, još bolje radimo na muzici i veći smo profesionalci.”

Posljednja pjesma koju je izdao, zajedno sa Rykerom, pod nazivom ”Sve može” izazvala je dobre reakcije publike. Spot za ovu pjesmu je uradila ekipa Nine studija, a Frenkie će je sigurno uvrstiti u svoj sljedeći album.

”Album se sprema, imam već dosta pjesama spremnih već, napisanih, neke skroz, neke treba još malo doraditi i završiti. Ali evo, tu je, spremno je, neki finalni šlif se završava, pa ćemo vidjeti. Sve nekako ovisi od ove korone, i mi vagamo, razmišljamo da li je pametno izdavati sada ili kasnije.”

Ono što nas, sigurno, raduje, jeste nastup Frenkija, Indiga i Kontre na predstojećem Positive Radiation festivalu.

”Radujemo se tome jako, nadamo se da neće biti odgođeno.”

Frenkie, Kontra i Indigo su samo neki od izvođača koji vas očekuju na Positive Radiation festivalu. Da biste saznali ko nas to sve očekuje, slušajte istoimenu emisiju već u subotu (01.07.2020.) od 18:00h.

Positive Radiation festival ima i dnevnu varijantu, a detaljnije informacije možete čitati uskoro na našem portalu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist