Čelik mora opstati!


Na stadionu Bilino polje održane su dvije press konferencije. Nakon dvadeset dana rada, novoizabrani upravni odbor NK Čelika, podnio je ostavku. Dosadašnji predsjednik upravnog odbora – Armin Gafurović istakao je da je urađen veliki posao s ciljem stabilizacije kluba ali da nisu uspjeli pronaći partnera u gradskim strukturama. “Napravili smo stvari koji neki nisu za 20 godina. Imali smo dovoljno partnera za ovu priču, ali…” kazao je Gafurović.


Član upravnog odbora – Tarik Hadžimahmutović iznio je podatke o finansijama. Dug prema igračima je smanjen sa 1,4 miliona na 348 hiljada. Ukupna dugovanja kluba iznose manje od 6 miliona. Ipak, da bi se izbjegla blokada kluba potrebno je do prvog prvenstvenog kola pronaći već spomenutih 348 hiljada.

Dan kasnije predstavnicima medija su se obratili članovi UG Robijaši 1988 koji su istakli nezadovoljstvo s trenutnim stanjem u NK Čeliku i još jednom ponovili da ni u kojem slučaju neće dozvoliti gašenje kluba.

“Ukoliko bude potrebno, spremni smo ponovo izaći na ulice te mirnom šetnjom,u skladu s preporukama Kriznog štaba ukazati široj javnosti da i dalje ostajemo uz svoj klub” – istakli su navijači.

NK Čelik i najljepši stadion u državi – Bilino polje svim Zeničanima nose posebne emocije. Moja prva posjeta “hramu nogometa” bila je s nepune tri godine i od tada sam prisustvovala svim utakmicama. Teško je biti objektivan u ovim trenutcima jer sam odrasla uz crno-crvene boje, pjevala navijačke pjesme i bodrila Čelik i nakon pobjede i poraza. Brojni članovi moje obitelji su vatreni navijači NK Čelika.

Stanje u kojem se klub danas nalazi je izuzetno teško, ali se nadam da će brojni Zeničani, privredni subjekti, predstavnici političkih stranaka, gradske i kantonalne vlasti imati obzira, te pomoći da ovaj simbol Zenice opstane i dalje. Klub u kojem su ponikli Mirsad Hibić, Elvir Bolić, Nermin Šabić i mnogi drugi BiH reprezentativci, klub s tradicijom od 75 godina, klub koji je višestruki osvajač prvenstva i Kupa BiH, klub koji je osvajao brojna europska takmičenja NE SMIJE NESTATI!

Tekst: Lea Zečević

Fotografije: Draženko Jurišić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist