Ples pod otvorenim nebom: DJ Refco i DJ duo Shifters


U subotu, 12.09.2020. sa početkom od 20:00 h, na obližnjem zeničkom izletištu Smetovi, otplesan je još jedan party, kojeg je organizovao zenički DJ Refco.

Zabava pod nazivom ”Dok nas noge nose” upriličena je u subotu, kod spomenika na Smetovima. Za početak i prvi ples, bili su zaduženi Shiftersi, DJ duo, kojeg čine Adel Selimagić i Maid Žuna. Publika je, uz predivne elektronske zvuke, koje je puštao, na samom početku, Adel, imala priliku uživati u sutonu.

”Prije svega želio bih da se zahvalim svom prijatelju DJ Refci sto je pozvao Maida Žunu i mene, tačnije Shifterse da nastupamo na eventu na jednoj od ljepših zeničkih lokacija, Smetovi. Party kao party je bio super, s obzirom da sa odvijalo na otvorenom i unatoč trenutnoj situaciji sa covidom može se reći da smo zadovoljni sa odzivom ljudi. Uz prelijepi zalazak i jos ljepše svitanje puštali smo opasne trake do sitnih sati ujutro.”- izjavio je za radiYo Active Adel Selimagić.

Ovakvi događaji, koji su produkt inicijative lokalnih ljudi, u ovom slučaju lokalnih DJ-eva, trebao bi biti podržan od strane sugrađana.

DJ duo Shifters

”Jedina moja zamjerka jeste ta što je dosta raje prisustvovalo događaju skrivajući se po šumi okolo bez htjenja da podrže lokalne DJ-eve i evente s time što bi platili ulaznicu, ali nije problem ko nema, a i ko ne želi da plati ulaznicu, slobodno se obratite svi ćete biti gostoljubljivo primljeni, nema potrebe da se krijete po šumi kao vukovi, al ne bih više o tome. Uglavnom partijati se mora, a što se mora nije teško .”- zaključuje Adel.

Zbog dužeg trajanja seta, nakon Adela, publika je nastavila da uživa i u notama, koje je za sve prisutne, pripremio i drugi član Shiftersa, Maid Žuna.

Naravno, vrhunac večeri je bio DJ Refco, koji je od 01:00 h do zore, zabavljao one najizdržljivije plesače, koji su uživali, osim u muzici, i u prirodi, kojom Smetovi obiluju.

DJ Refco

”Očekivao sam malo više raje, ali bilo je ok. Da su svi bili na istom mjestu, možda bih i bio zadovoljan, ali dosta njih je zabavu pratilo iz vlastitog automobila, nedaleko od mjesta događaja.. Reakcije posjetitelja su u 100% slučajeva pozitivne, lokacija im se dopada, muzika je bila na vrhunskom nivou, tako da sto se tiče zabave – vrhunska, a odaziv je mogao biti malo bolji.”- izjavio je DJ Refco.

Prema riječima Telalovića, on i ekipa bliska njemu, trude se da barem jednom u mjesecu organizuju slične događaje.

”Trudim se da održim neki kontinuitet, da organizujemo nešto barem jednom u mjesecu, tako da, bit će tajnih lokacija, bit će vrhunske muzike, a do raje je da pogura svojim dolaskom.”

Da zenička publika treba više podržavati ovakve događaje, pokazala je i ova noć.

Jer, ako mi ne podržimo, ko će?


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist