Kvizbi: Zabavno – edukativni kviz za mlade


Sinoć je u prostorijama Doma mladih Zenica realizovan kviz KvizBi u okviru projekta Zenica Youth Is Buzzing. U kvizu je učestvovalo šest ekipa sa tri člana, a sastojao se od dva bloka pitanja. Svaki blok je sadržavao 25 pitanja iz općeg znanja.

“Večerašnja aktivnost je KvizBi koja je u okviru pomenutog projekta. Imali smo zabavno edukativni kviz. Imali smo šest ekipa koje su se okupile ovdje i takmičile uz pitanja iz općeg znanja. To je samo još jedna od aktivnosti koje su se realizovale i koje će se realizovati u narednom periodu”, rekao je Mevludin Purić, koordinator projekta.

Nakon prvog bloka pitanja napravljen je presjek stanja tačnih odgovora, nakon čega je uslijedio drugi blok pitanja. Konačni ishod je rezultirao pobjedom ekipe zanimljivog naziva “Vrućina iz Majamija”, a sačinjavali su je Anes Fazlić, Almir Nakić i Dino Duranović.

“Mi smo česti učesnici kvizova u Zenici. Još uvijek nismo išli nigdje dalje. Bilo nam je drago prijaviti se na ovaj kviz jer često boravimo u centru za mlade. Pitanja nisu bila teška, trebala bi biti malo teža”, rekao je Anes Fazlić član pobjedničke ekipe

Mladi smatraju da ovakve projekte i dešavanja treba podržati, ali da ih svakako treba puno više.

Već u subotu, najavljuju iz REaktiva, će se održati aktivnost Izazovi u kojoj će učesnici rješavati određene izazove, a u utorak će se održati Veče društvenih igara u kojem će mladi imati priliku da se druže bez interneta uz društvene igre. Mjesec oktobar je rezervisan za radionice stranih jezika, pisanja biografije i još niz aktivnosti koje možete ispratiti na društvenim mrežama Omladinskog udruženja “REaktiv” Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist