Active preporučuje: THE BOYS


Američka serija o superherojima, koja je temeljena na istoimenom stripu, The Boys, premijerno je prikazana 26. jula 2019. godine za Prime Video.

Pojedinci, koji imaju supermoći, za javnost predstavljaju heroje, te rade za moćnu korporaciju Vought International, koja ih prodaje i unovčava. Kada ostave po strani svoje ”herojsko lice”, koje predstavljaju javnosti, većina njih je zapravo arogantna i pokvarena.

Serija se fokusira na dvije skupine: Sedam (The Seven), premijerni superherojski tim Vought-a, te Dječake (The Boys) koji žele srušiti Vought i njegove korumpirane superheroje.

The Boys

Dječake predvodi Billy Butcher, koji prezire sve supermoćne ljude, dok Sedam predvodi narcisoidni i nasilni Homelander. Dječacima se pridružuje Hughie Campbell nakon što je Sedam ubio njegovu djevojku, a Sedmorici se pridružila Annie January, mlada heroina prisiljena suočiti se s istinom o onima kojima se divi.

Među ostalim članovima Sedmorice su i ”pregorjela” kraljica Maeve, ovisnik o drogama A-Train, nesigurni Deep, tajanstveni Black Noir i nadmoćna Stormfront. Dječake, osim navedenih, čine i taktički planer Mother’s Milk, specijalist za oružje Frenchie, te supermoćni ispitanik Kimiko.

The Seven

Prva sezona prikazuje početni sukob između Dječaka i Sedmorice, koji je motivisan od strane Butchera, vjerujući da je Homelander uzrokovao nestanak njegove supruge. Dok se Homelander i Stillwell zavjeruju kako bi dobili vladinu potporu za superheroje, Dječaci ih pokušavaju zaustaviti otkrivanjem Vought-ovih tajni.

26. juna 2020. najavljeno je da će druga sezona biti premijerno predstavljena 4. septembra 2020., s prve 3 epizode na raspolaganju, a ostale će debitirati na sedmičnoj bazi. Službeni trailer druge sezone Službeni trailer druge sezone objavljen je 4. augusta 2020.

Za Rotten Tomatoes, druga sezona ima ocjenu od 98% na temelju 81 recenzije, s prosječnom ocjenom 8,08 / 10. Kritički konsenzus web stranice glasi: “Dječaci izlaze zamahujući u izvrsnoj drugoj sezoni koja dublje kopa po svojim komplikovanim likovima i pojačava akciju bez povlačenja bilo kojeg od svojih društveno kritičnih udaraca.” Na Metacriticu, sezona ima prosječnu ocjenu 81 od 100, temeljena na 14 kritičara, što ukazuje na “opće priznanje”.

Izvor fotografija: discussingfilm.net, tomsguide.com, indianexpress.com.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist