17. oktobra TEDxMasarikova


Ove godine se po prvi put održava TED konferencija u Zenici, pod naziv TEDxMasarikova. Konferencija se održava pod temom “Novo Doba”, gdje će se pričati o bitnim pitanjima budućnosti. Radimo na tome da inspirišemo mlade da se edukuju o narednim koracima čovječanstva i da doprinesu tome na razne načine.

U cjelodnevnom događaju koji slavi našu prošlost, ali i našu budućnost, predstaviti ćemo Vam vođe i mislioce, priznate umjetnike,
ekologe, poduzetnike i mnoge druge bitne osobe, od TV ličnosti do poznatih imena na vrhu svojih struka – svaka ruka odabrana da inspirira, informira i provocira.

Razgovori će nuditi uvid u širok raspon tema, od osobnih priča iza nekih od najpoznatijih balkanskih imena do misli koje izazivaju razgovore o finansijskoj tehnologiji, opskrbi hranom, postajanju
građanima i naučnom zajednicom.


Lista govornika uključuje osobe poput Nj.E. Eric Nelsona, Prof. Dr. Nedima Ademovića, Morane Zibar, Maje Hadžiselimović, Hajdi Mostić, Sare Jo i drugih. Svaki govornik je vrhunski profesionalac u svom polju koji će govoriti o fenomenalnim temama na interesantan način.


Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


TEDxMasarikova je uspostavio osamnaestogodšnjak i glavni organizator Muhamed Dizdarević, učenik Prve gimnazije u Zenici. Zajedno sa svojim timom mladih koji dolazi iz cijele Bosne i Hercegovine proteklih godinu dana koordinira i sprema ovaj poseban događaj.


“Imali smo želju ostaviti pozitivan utisak na našu sredinu i u Zenicu dovesti TED platformu koja u cilju ima proširiti vidike naših sugrađana i potaknuti sve oko nas na aktivizam. Sama tema “Novo Doba” se direktno veže uz našu generaciju i njome smo htjeli mladima zapravo pokazati učinak koji mogu imati na svoju zajednicu.” – Muhamed Dizdarević, Glavni organizator TEDxMasarikova.


“Naš glavni cilj je usmjeriti i inspirirati iduću generaciju koja će promijeniti svijet. Želimo mladim ljudima staviti fokus na bitne i aktuelne probleme današnjice, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu. Željeli smo nešto novo, nešto inovativno, nešto posebno, i zato Vam predstavljamo TEDxMasarikova 2020.” – Benjamin Selimotić, Koordinator za odnose
sa javnošću TEDxMasarikova 2020


Više informacija o Samom događaju možete pronaći na našem Facebook profilu TEDxMasarikova i Instagram profilu @tedxmasarikova.


Vidimo 17. Oktobra u Bosanskom Narodnom Pozorištu u Zenici!

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist