Kampanja #ispodfiltera – Instagram nije realnost


Smooth koža, filteri kojih je iz dana u dan sve više, puderi sa efektom „druge kože“ i uređene fotografije na društvenim mrežma, itekako utječu na percepciju ljudi sa druge strane, posebno djevojčica, djevojaka i žena. U tome svemu, vrlo često zaboravimo kako savršenstvo koje nam pružaju društvene mreže, nije realna slika. Poenta je da se osjećaš dobro u svojoj koži.

„Ispod filtera nalaze se sve (ne)savršenosti, ali #ispodfiltera nalaziš se prava ti“ – moto je kampanje #ispodfiltera.

Kampanja je ideja Selme Isić iz Mostara, i Adne Kepeš ispred RadiYa Active iz Zenice, koje su polaznice prve CAT digitalne akademije za menadžere društvenih mreža, u sklopu koje se kampanja i realizuje.

Cilj kampanje #ispodfiltera je da skrene pažnju na realnu sliku koja se krije iza „ljepote savršenstva društvenih mreža“, te na taj način poveća samopouzdanje kod žena, uslijed sve većeg utjecaja fizičkog izgleda na emotivni i psiho-socijalni razvoj. Kroz svoj sadržaj, kampanja će pružiti niz edukativnih sadržaja, savjete stručnih lica: psihologa i kozmetičara, kao i priče djevojaka/žena koje su se (iz)borile sa manjkom samopouzdanja i diskriminacijom.

Pored toga, cilj kampanje je da u svoje djelovanje, uključi što više djevojčica, djevojaka i žena, kako bismo pokazale da se svaka od nas svakodnevno susreće sa istim stvarima. “Jer, nema potrebe da se stidimo ožiljaka, akni, bubuljica, strija, bora i svega onoga što ostavlja trag na platnu koje se zove koža.

Kako i ti možeš biti dio kampanje?

Svaka djevojka/žena može biti dio naše kampanje, tako što će na instagram postaviti sliku bez filtera ili bez šminke, te označiti instagram profil kampanje @ispodfiltera. Za sve dodatne informacije, budite slobodni da kontaktirate tim #ispodfiltera!

#ispodfiltera


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist