Cabbage Pie: Kaži ono što imaš na svoj način


Cabbage Pie, bend iz Bijeljine, je sa svojom pjesmom “Osjećaj” odnio pobjedu na prošlosedmičnoj Active Top Ten ljestvici.

Rafinirani zvuk muzike, vokala i fuzija žanrova su neke od karakteristika koje krase ovaj mladi bijeljinski bend, što ih čini pravim osvježenjem na domaćoj sceni. Početna ideja o instrumentalnom bendu je zamijenjena uvrštavanjem vokala u sastav, zbog čega se ne kaju. Radeći kao cover bend odlučili su okrenuti se autorskom stvaranju muzike. Treći single koji su objavili – pjesmu “Osjećaj” – im je donio pobjedu na našoj Active Top Ten ljestvici.

1. Ukratko se predstavite našim čitateljima…

Pozdrav za web portal www.activezenica.org, mi smo Cabbage Pie i dolazimo iz Bijeljine. Bend je nastao prije tri godine i u početku je bio zamišljen kao instrumentalni bend, ali eto, sticajem okolnosti smo ubacili i vokal i nismo se pokajali. Bend čine: Dragana Minić (vokal), Goran Ilić (klavijature i bas), Mladen Mover Kovačević (bubanj) i Mišo Lukić (gitara).

2. Pjesma “Osjećaj” je odnijela pobjedu na našoj ljestvici. Kako je vi doživljavate i da li ste zadovoljni reakcijama publike?

Kao prvo, hvala vam što ste nas uvrstili u vašu ljestvicu, a što se tiče same pjesme samo vam možemo reći da je rađena s dosta ljubavi što se, nadamo se, i osjeti. Želimo da je svako ko je posluša doživi i osjeti na svoj način, kao i svaku našu pjesmu. Reakcije publike su zaista sjajne i ovim putem im upućujemo jedno veliko HVALA za podršku.

Pjesma “Osjećaj”

3. “Osjećaj” je treći singl s prvog albuma, a kada možemo očekivati sljedeće pjesme i kompletan album?

Ako sve prođe kako treba, sledeći singl se može očekivati krajem januara ili početkom februara, a kompletan album, nadamo se, na ljeto.

4. S kim ste ostvarili saradnju na albumu?

Tu je OneStudio iz Bijeljine bez koga ovo ništa ne bi bilo moguće, kao i naš basista i klavijaturista Goran Ilić koji radi kompletnu produkciju. Moramo još spomenuti Ivanu Lazarević koja pjeva sve prateće vokale.

Album “Kataklizma cirkusa”

5. Kako se snalazite pod epidemiološkim mjerama što se tiče sastajanja, svirki i promocije pjesama?

Snalazimo se kako moramo. Imamo tu sreću da naš basista ima studio gdje zapravo sve i snimamo. Što se tiče svirki i promocije to smo planirali tek kada završimo kompletan album. Valjda se do tada smiri ovaj haos.

6. Čije pjesme najčešće izvodite na svirkama i koji žanr vam je najsrodniji?

Prije smo radili kao cover bend ali više to ne radimo. Tada smo svirali obrade raznih izvođača poput Jamesa Browna, Rihanne, Jorje Smith, Jamiroquaija, itd. Sada smo isključivo okrenuti autorskom radu, jer po nekom našem mišljenju to je zapravo i smisao bavljenja muzikom. Kaži ono što imaš na neki svoj način. Što se tiče žanra – nismo robovi istog, tako da ima tu svega: od funka, jazza, soula, r&b-a… Zapravo fuzija svega i svačega.

7. Šta biste poručili svojoj publici i glasačima?

Prvenstveno da se čuvaju koliko god mogu u ovim koronskim vremenima da bi ostali zdravi, kako fizički tako i psihički – što je zapravo i najbitnije od svega, i da im uputimo jedno veliko HVALA na podršci.

Izvor fotografija: Facebook Cabbage Pie


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist