Održano premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Stop cyberbullying”


U ponedjeljak je u Centru za Mlade u Zenici održano premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Stop cyberbullying”. Ovaj film je snimljen u sklopu istoimenog projekta koji je urađen ove godine, a na ideju za isti članovi “Kreativaca” su došli tokom radionice fotografije i rada u photoshopu prošle godine. Film je premijerno prikazan u programu Televizije Zenica, sa početkom u 17:30 sati. Ovaj dokumentarac je snimljen u suradnji sa koalicijom za borbu protiv govora mržnje – Postive Tolerance.

Predstavnica koalicije Positive Tolerance, Mirhunisa Bektaš, naglasila je kako se film bavi ozbiljnim temama, te poručila kako bi trebalo da ga svaki nastavnik/profesor koji radi u osnovnoj školi, srednjoj školi, ili univerzitetu, prikaže, prvenstveno zbog njegove tematike. Naglasila je također kako je srž i glavna poruka ovog dokumentarnog filma ta da govor mržnje nikada ne može biti jednostavno izražavanje različitog mišljenja, nego kako on uvijek napada i isključuje određenu grupu, često manjinu, i kako negativne riječi ne znače izražavanje stavova. U sklopu ovog projekta takoder je urađen i mural, koji se nalazi na samom početku naselja Mokušnice, a koji je autrosko djelo Kemala Krkalića.

Senad Muslić koji vodi ekipu “Kreativci” rekao je kako je dokumentarni film jako važan kako za javni prostor, tako i za samu organizaciju koji vodi.

Ekipa “Kreativaca” kaže kako su pozitivno iznenadili sami sebe načinom na koji su uspjeli uraditi ovaj projekat, i to je za njih bilo kako kažu, jedno jako uspješno i novo iskustvo.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist