ELEKTRO NOTA presents DJ duo SHIFTERS


Adel Selimagić i Maid Žuna, aka Shifters, su mladi DJ duo iz Zenice. Svoje prijateljstvo i ljubav prema elektronskoj muzici ujedinili su oformivši Shifters-e.

Njihovi muzički počeci vežu se za 2016. godinu, kada počinju sve intenzivnije eksperimentirati s techno muzikom. Nakon na stotine posjećenih partyja i festivala, odlučili su da nauče kako se pušta, producira i miksa techno zvuk.

DJ duo SHIFTERS

Zvanično, svoje prve note puštaju 2019. godine, a od tada pa do danas, sve intenzivnije rade na unaprijeđenju svojih setova.

Imali su priliku svirati na raznim lokacijama u svome gradu (poput privatnih zabava), ali i u klubovima, gdje su ‘ukrali’ simpatije publike.

Žanrovi u kojima se pronalaze su techno, tech-house, progressive. U svojim setovima vole miksati ta tri različita žanra, zbog čega je krajnji proizvod odlična zabava, jaka energija u publici i konstantan ples. U njihovim setovima često mogu da se čuju vokali, što polako postaje zaštitni znak ovog zeničkog dvojca. Njihov cilj je nastaviti legacy zeničkog dj-inga, i proširiti techno val na što veći broj svojih sugrađana.

Ovaj DJ duo mogli ste da pratite i na našem zvaničnom Youtube kanalu, na kojem je objavljen njihov gostujući set snimljen za emisiju ELEKTRO NOTA.

DJ duo SHIFTERS

Ukoliko niste imali priliku do sada slušati ovaj DJ duo, budite u programu radija Active večeras od 18h.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist