Eco Trip: Shipwreck


Bend Eco Trip je nastao 2018. godine. Nakon nekog vremena provedenog u druženju i sviranju, Jurica Jagetić, Nino Bregović i Marko Buder su se odlučili ozbiljnije posvetiti bendu. Shvativši da njihovoj muzici nedostaje kvalitetan vokal, Jagetić je predložio da u njihov sastav pozovu i likovnu umjetnicu Teu Mesarić, s kojom su „kliknuli“ već na prvoj probi. Motivaciju za osnivanje benda su pronašli u suštinskoj potrebi da se muzički i kreativno izražavaju, te da kroz zajedničku saradnju kreiraju platformu za vlastiti muzički izražaj. “Da se svaki glas čuje, te da više glava napravi nešto što kasnije s ponosom i srećom možemo čuti, a i vidjeti.”

“Tijekom produkcije prvog singla Timbuktu, Nino Bregović – naš tadašnji glazbeni producent, ritam i synth instrumentalist, odlučio je napustiti bend. Usprkos tome, u formi zajedničke suradnje, uspjeli smo završiti singl koji autorski on i potpisuje. Od tada djelujemo kao trio u kojem kreativno djeluju Tea Mesarić kao vokal, Jurica Jagetić na atmo gitari, te Marko Buder na lead gitari.”

Jagetić, Mesarić i Buder

U nedjelju, 10. januara, su na svom YouTube kanalu predstavili videospot za novu pjesmu Shipwreck, koja je pobijedila na sedmičnoj Active Top Ten ljestvici, što je i bio povod našeg razgovora. Bend ne krije zadovoljstvo što su po prvi put odnijeli pobjedu na ljestvicama van hrvatskih granica.
Ako do sada niste imali priliku poslušati ovu pjesmu koja govori o osjetljivoj prirodi ljudskog bića onda to možete učiniti klikom na link:

Eco Trip – Shipwreck

” Opet smo ostali iznenađeni reakcijama okoline na Shipwreck! U prvom tjednu otkako je izašla stvar i njen pripadajući video vizual, našli smo se na ljestvici web portala ziher.hr, a prvim smo mjestom na toj ljestvici osigurali nominaciju za singl godine. Tu smo sve troje imali istu reakciju – “ideš, je*ote”. Velika nam je to stvar i velika čast, isto kao i prvo mjesto na vašoj ljestvici! Prvi puta smo dobili ovakav feedback van naših granica i na tome smo zahvalni.”

Pjesma je autorski rad Jurice Jagetića koji potpisuje muziku i tekst. Kažu da svojim pjesmama vole dati djeliće duše drugih autora kroz saradnje, pa je tako i na ovom singlu dio sebe ostavila odlična ekipa muzičara.
Neda Njegač, kao back vocal, je dala novu dimenziju pjesmi. Simbioza vokala stvara sanjiv duh. Dionicu saksofona snimio je Luka Osrečak. Eco Trip kažu da su zadovoljni njegovom dionicom i da je tačno onakva kakvu su i željeli. Bass gitaru i ovog je puta majstorski izveo Neven Kolarić iz Čakovca, čija im energija odgovara, pa je svoj doprinos dao i na ovom singlu. Kažu da sve ovo ne bi bilo moguće bez njihovog muzičkog producenta i prijatelja Slavka Vinceka, vlasnika Slav Sound Studios iz Selnika, koji je uradio kompletno snimanje i produkciju.

“Stilski ne želimo svrstavati naše pjesme u neki definirani žanr, i takve procjene radije prepuštamo glazbenim kritičarima i svima koji vole glazbeno teoretizirati. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima i tako sami sebi ne postavljamo nikakve granice. U svakom slučaju, tu ima svega. Od blues i jazz nota, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova. Mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo. Zajednička crta svemu što radimo, vremenom će biti svima, pa i nama samima, jasnija.”

Vrijeme pandemije su dobro iskoristili. Kažu da im ono nije donijelo ništa loše. Njih troje su zajedno s producentom bili zatvoreni u studiju, poštujući sve, kako kažu – smiješne izrečene mjere. S obzirom na nedostatak live svirki, svu energiju su preusmjerili upravo na stvaranje novih pjesama. Smatraju da se i premijera pjesme Shipwreck uklopila u ovo ludo vrijeme. Tu ne planiraju stati.

“Tako je već na pomolu brainstorming na najjače i ponovni odlazak u studio. Ne volimo žuriti i zadavati si neke rokove jer time uklanjamo bilo kakav teret koji nam vrijeme nameće. Puno radimo na promociji samog benda i osmišljavamo posebnosti koje će prezentirati naš glazbeni rad, ali i odnos prema svemu što nas okružuje. Kako volimo svojim pjesmama dati i vizualnu umjetničku notu, tako za singl Shipwreck imamo posebne digital art printove koji će se kroz nekoliko dana moći naručiti putem naših društvenih mreža. Njih je radila umjetnica Martina Stipan iz Varaždina.”

Sami smo se uvjerili u njihovu kvalitetu, a i glasači koji su im donijeli pobjedu. Ovaj zanimljivi bend sa sjevera Hrvatske će nastaviti raditi na novom materijalu za svoju publiku. Ako želite ostati u tijeku, zapratite ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

“Do svemira smo zahvalni vašoj publici na ovakvom feedbacku! Stvarno nam je velika stvar da nas se sluša i van hrvatskih granica i svakako je veliki vjetar pod krila za svaku sljedeću pjesmu. Hvala vam na tome! Fanovima bismo ukratko poručili da nas slušaju i prate i dalje jer im još svašta novo spremamo, i nadamo se da će se ova situacija s Covidom-19 smiriti i da se uskoro vidimo uživo na svirkama! Pozdrav sa sjevera.”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist