Konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora Ex-Yu „Rukopisi 44“


Dom omladine Pančevo raspisao je 44. konkurs po redu za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora Ex-Yu Rukopisi 44. Pravo na učešće imaju svi autori starosti između 15 i 30 godina, koji pišu na ex-jugoslavenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

OBLAST:

Poezija i proza.

OPIS

Rukopisi 44 će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a u toku mjeseca maja planirana je i promocija u Pančevu, odnosno trodnevni festival (ukoliko to dozvole epidemiološke mjere).
Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primjerci će biti poslati poštom.
Iz Doma omladine Pančevo preporučuju slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom samo u slučaju da autori nisu u mogućnosti da pošalju radove drugačije.
U tom slučaju adresa je: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 44”).

USLOVI

Pravo na učešće imaju svi autori starosti između 15 i 30 godina, koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

NAČIN PRIJAVE

Na ovom konkursu se može učestvovati slanjem poezije i/ili proze. Potrebno je poslati do tri pjesme i/ili tri kratke priče.
Pjesme trebaju imati dužinu do dva, a priče do tri kucane strane. Za priče do 7000 karaktera veličina fonta treba biti 12.
Još je potrebno: potpisati ih punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i e-mailom.
Također apeluju na autore da lične podatke ostave i u ,,tijelu” mejla i na početku fajla s radovima, da pjesme odnosno priče budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova.
Najzad, da poštuju dijakritičke znakove (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila.
Mail adresa na koju treba slati radove je: zbornikrukopisi@gmail.com.

ROK ZA PRIJAVU:

21. februar 2021.

Detaljnije: https://domomladinepancevo.rs/rukopisi/

Fotografija i tekst preuzeti sa: hocu.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist