Priključite se pričaonicama “1000 što, kako, zašto civilnog sektora”


Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Dijaspora za razvoj BiH (i-dijaspora) vas pozivaju na online pričaonicu koja će se održati u srijedu, 24. februara 2021. od 19h do 20:30h.

Gosti prve online pričaonice su Aida Daguda, direktorica CPCD, i Nikola Burić, izvršni direktor i-dijaspore, koji će kroz razgovor, ali i vaša pitanja, govoriti o potencijalima i modalitetima saradnje organizacija iz BiH sa dijasporom.

Potvrdite prisustvo do utorka 23. februara 2021. do 15h na linku.

Ciklus online pričaonice 1000 što, kako, zašto civilnog sektora je inicijativa za umrežavanje i zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva iz BiH sa organizacijama, pojedincima, kompanijama i profesionalcima/kama iz dijaspore. Planiramo u 2021. godini pripremiti još pet tematskih online pričaonica sa organizacijama iz BiH i dijasporom kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti u oblastima zaštite okoliša, mladih, obrazovanja, razvoja prilika za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, te kulture i umjetnosti.

Ponukani vlastitim primjerom saradnje i činjenicom da dijaspora predstavlja razvojni potencijal za BiH, kako u sferi umrežavanja sa organizacijama, individuama, kompanijama u drugim zemljama, tako i za prenošenje dobrih praksi, novih metoda rada i znanja na građane i građanke BiH, odlučili smo pokrenuti online pričaonicu.

U drugim zemljama Evrope, Bosanci i Hercegovci su se etablirali u različitim poljima od privrede, nauke, obrazovanja, kulture, javnih servisa do umjetnosti, sporta i politike. Predstavnici/e svih sektora su okupljeni oko i- platforme koja je fokusirana na dijasporu u Švicarskoj, ali kroz rad i umrežavanje je ostvarila kontakte sa dijasporom i u drugim zemljama.

S druge strane, Centar za promociju civilnog društva je organizacija koja od 1996. godine djeluje u BiH i zemljama zapadnog Balkana na jačanju kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u ekonomskom, socijalnom, političkom, kulturnom i obrazovnom razvoju BiH.

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati potencijal saradnje sa dijasporom i učestvovati u online Pričaonicama 1000 što, kako, zašto civilnog društva.

Tekst i fotografija preuzeti sa: civilnodrustvo.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist