OBJAVLJENI HEADLINERI MOONDANCE FESTIVALA 2021 LTD


Organizacijski tim Moondance Festival 2021 Ltd zvanično je objavio headlinere za njegovo osmo izdanje koje uključuje čak pet događaja!

Osim dvije glavne večeri (30. i 31. jula ove godine) i programa koji će se organizovati u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa koja stoji iza Moondance Festivala pripremila je i Warm Up, Pirate Boat, kao i službeni After Party.

Headlineri ovogodišnjeg izdanja

Ako je nekad i bila tajna, veza između Moondancea i Berlina je danas sve osim toga. Moondance, vodeći i nagrađivani regionalni underground techno festival, i Berlin – glavni grad techno muzike, odavno se javno vole.

Saradnja s najznačajnijom institucijom techna, klubom Tresor, počela je još 2016. godine kada je ekipa Moondance Festivala organizovala prvo Tresor gostovanje u Hrvatskoj povodom 25. godišnjice postojanja kluba. Sljedeća godina dovela je Tresor na Moondance, što traje i danas. Ovogodišnje izdanje donosi čak pet berlinskih headlinera, od kojih tri predstavljaju boje Tresora.

CYRK – live (Berlin)  // Handmade (Tresor / Same Bitches/ Berlin)  // Madalba (Tresor / Berlin)  // Pascal Hetzel (Berlin)  // The Analogue Cops – live (Tresor / Berlin)

CYRK projekat, iza kojeg stoje Sammy Goossens i Pascal Hetzel, po mnogim je relevantnim magazinima, odličnim izdanjima na prestižnim etiketama, kao i vanserijskim live nastupima, jedan od trenutno najzanimljivijih electro/techno dvojaca ne samo u Berlinu, već i mnogo šire. Electro i broken techno izdanjima pomjeraju granice preporođenog žanra na čijem vrhu trenutno stoje. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj i regionu.

CYRK

CYRK bio: BIO

Electronic Beats pres CYRK: https://bit.ly/2Ojn9AP

FACTmagazine – Against The Clock: https://bit.ly/3rMJUus

HANDMADE je još od 2009. godine on rezident kluba Tresor, ali i još jedne kultne berlinske večeri – “Same Bitches”. Ovog zaljubljenika u crnu plastiku kojoj je do danas ostao vjeran, možemo bez ikakve sumnje staviti u rubriku The Art of DJ-ing. Njegov jedinstven i sofisticiran pristup miksanju i spajanju različitosti u smislenu cjelinu nadaleko je prepoznat, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa tako ni Moondance publiku koja ga je već tri puta nagradila gromoglasnim odobravanjem. Veselimo se njegovom novom nastupu. 

Handmade

HANDMADE

Bio & Music: https://bit.ly/3fEl2CI

Resident Advisor on Same Bitches: https://bit.ly/3rQ67b0

MADALBA je po zanimanju hirurg traumatologije, no nije ništa manje precizna kada je riječ o spajanju ploča za DJ pultom. Njeni eklektični, i istovremeno, energični nastupi odavno su zapeli za oko i uho, kako kritičarima tako i publici. Pozitivne kritike omogućile su joj rezidenciju u Tresoru i brojne nastupe na underground techno događajima. Iako je bila planirana i za ranija Moondance izdanja, zbog spleta okolnosti ovo će biti njen premijerni nastup na Moondance-u.  

Madalba

MADALBA

Bio & Music: https://bit.ly/3cKrNB1

Boiler Room set: https://bit.ly/2PvESWe

PASCAL HETZEL je DJ, producent i live izvođač, koji je još od preseljenja 2013. godine u Berlin, prisutan na berlinskoj techno sceni. Nakon uspjeha prvih izdanja, Pascal se posvetio skupljanju mašina i usavršavanju rada na njima secirajući ih do najsitnijih detalja. Inspirisan klasičnim techno i electro zvukom, zajedno sa usvojenim vještinama upravljanja mašinama, Pascal stvara karakteristični zvuk koji izdaje na etiketama: Caduceus Records, Expansion Unit, Constant Variables i Eye Teeth. Nedugo zatim udružio se sa Sammyjem Goossensom i tako je nastao CYRK. Pascalov DJ nastup je prožet old school elementima upakovanima u moderno ruho.

Pascal Hetzl

PASCAL HETZEL

Bio & Music: https://bit.ly/3upMwjT

DJ set: https://bit.ly/3meXGoH

THE ANALOGUE COPS je dvojac čiji je prvi nastup na Moondanceu odmah pokazao da je u riječ o ljubavi na prvi pogled (ili, bolje rečeno, takt). Marieu i Lucretio, Italijani sa berlinskom adresom, su analogni policajci u potrazi za savršenim analognim zvukom. Ovi Tresor rezidenti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njihov sirovi zvuk mašina oslonjen na originalni techno zvuk, u kombinaciji sa energijom koju zrače na nastupima, jednostavno obaraju s nogu i najupornije skeptike. Pri kreiranju ovogodišnjeg line-upa, prirodno se postavilo pitanje: ” Kakav bi to Moondance bio bez analognih policajaca?” 

The Analogue Cops

THE ANALOGUE COPS

Bio & Music: https://bit.ly/3dBvXKG

Live set: https://bit.ly/3rQh5NV

MOONDANCE FESTIVAL je dobitnik brojnih priznanja i nagrada među kojima se ističu nagrade za najbolji hrvatski techno festival i najbolji butique festival. Čuveni magazin Forbes ga je proglasio za jedan od sedam festivala koji se moraju posjetiti.

Moondance je intenzivna čulna avantura za svakog posjetioca i san svakog technoljupca, jer čini savršenu kombinaciju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti techna u čarobnom ambijentu srednjovjekovne kule Kamerlengo.

Epidemiološke mjere!

Moondance je jedan od rijetkih evropskih događaja koji je dobio dozvolu za prošlogodišnje održavanje. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, Festival je u redukovanom obliku uspješno održan uz pohvalu HZJZ. Optimisti smo da će prilike dopustiti (u najmanju ruku) ponavljanje prošlogodišnje izdanja.

Za sve informacije pratite naše objave na stranici www.moondancefest.com i FB pageu www.facebook.com/MoondanceFestival. Ograničeni broj regionalnih ulaznica, sa aktuelnim proljetnjim popustom od 30% na Extreme Pass za svih pet događaja potražite od 5. aprila putem sajta entrio.hr https://bit.ly/3minH6z.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist