Nova pjesma repera Možda: Ne govori da me voliš


Reper Možda (Zerin Husejnović) je na youtube kanalu Salt and Flow objavio novu pjesmu pod nazivom Ne govori da me voliš.  Pjesma se snimala u studiju gotovo mjesec dana, a spot koji možete pogledati klikom na LINK snimao se dva-tri dana: Spot smo završili kroz 2-3 dana. Nije nam to oduzelo baš puno vremena.

Nakon slušanja pjesme, primijetili smo da je sadržaj veoma emotivan i ličan, pa smo se zapitali da li je to nešto što je reper Možda doživio i u vlastitom životu:
Ne, nisam imao ovakvu situaciju i ne bih poželio da je iko ima, kao što ne bih ni sebi. Samo sam se upustio u maštu, uživio u ulogu i zamislio se u toj situaciji. Iz te mašte, nastala je pjesma. Ovakve stvari se ne bi trebale dešavati, zato samo širite ljubav.

Sav produkcijski posao napravio je Zerinov prijatelj i producent, Anes Zukić. Možda je potvrdio da je ranije koristio besplatne instrumentale sa Youtube-a, te da mu je jedini cilj bio da se snimi pjesma, “pa eto, kako god da ispadne“.

Kvalitet iznad kvantiteta

Smatra kako je povremeno izbacivanje pjesama sa kvalitetnijim radom mnogo bolje u odnosu na češće objavljivanje nekvalitetnih pjesama: “Ne valja ništa na brzinu. Kad sam tek počeo koračati ovom scenom na kojoj sam trenutno, najvažnije je bilo da izbacimo pjesmu na Youtube sa spotom i da raja zna za mene. Vremenom shvatiš da to nije to – daj da je sve kako treba i da to bude ozbiljno! Korak po korak, ništa na frku.

Jedna od njegovih popularnijih pjesama jeste i pjesma Tiran lirike. Pitali smo ga kojoj pjesmi, a s obzirom na izlazak nove, pridaje više ljubavi: “Uh, teško pitanje! Ipak, neka bude da obje dijele prvo zajedničko mjesto.”

Spot je u potpunosti prepustio prijatelju

Pjesma Ne govori da me voliš popraćena je i spotom koji je snimao i montirao Zerinov prijatelj, Vedad Ćatić (Neosidephotography): “Sve ideje koje se tiču spota sam prepustio prijatelju Vedadu, a ja sam taj koji sluša. A svaki naredni spot, kao i svaka naredna pjesma, teži da bude bolji od prethodnog spota i pjesme. Uvijek treba imati novitete.

Svjedoci i svjedokinje smo trenutno otežane situacije uzrokovane korona virusom, ali je Možda ozbiljno to shvatio: “Što se tiče korone, poštuj mjere – i nema tu puno pametovanja. Tako je, kako je.

Nije maštao da bude reper

Nikada nije zamišljao o tome da postane reper i da piše sam svoje pjesme: “Da ste mi prije par godina rekli da ću da budem reper, rekao bih da me ne zezate. Sve u svemu, nema tu neke tajne za uspjeh. Opet važi samo jaka volja. Kao što kažu – red, rad i disciplina, i sve se kockice poslože. Ne treba samo lahko odustajati od ciljeva. Samo jako! Imajte tu veliku dozu samopouzdanja. Svakako na kraju krajeva, baš sve bude dobro i kako treba.’’

Poručuje da od svojih snova ne odustajete nikada, a posebne zahvale upućuje producentu i svom prijatelju, Anesu Zukiću, kao i kamermanu Vedadu Ćatiću.

Čestitamo reperu Možda na objavi nove pjesme i spotu, te mu želimo mnogo uspjeha u budućem građenju svoje karijere. Pjesmu Ne govori da me voliš možete poslušati na Youtube kanalu Salt and Flow.

Ne govori da me voliš


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist