Emisija “Sve je to samo rock ‘n’ roll” proslavila 7. rođendan


Jedan od najčešćih savjeta koje možemo čuti u poslovnom svijetu jeste da radite ono što volite. Malo ljudi voli svoj posao, a još je manje onih koji žive to što rade. Semir Čolić Čola, poznati zenički radio voditelj, je zasigurno jedna od tih osoba.

Prije sedam godina je emitovano prvo izdanje emisije Sve je to samo rock ‘n’ roll na programu radija Active. Ova velika godišnjica bila je prigoda da se prisjetimo naše najtrajnije, i po mnogima, najslušanije emisije. Važno je spomenuti da emisija postoji puno duže, a u tom se periodu emitovala na različitim radijskim stanicama.

Voditelj Čolić je ostao vjeran svojoj publici koja je vremenom navikla da ga sluša svakog ponedjeljka od 21h. Tek neznatan broj puta emisija nije bila emitovana iz opravdanih razloga.

“Emisija je na programu radija Active svakog ponedjeljka od 21h. Prvih godina se emitovala do 23h, ali zbog želje publike, odnosno slušatelja, sada je na programu do ponoći. Nekada traje i duže, u zavisnosti od broja gostiju i priče koja bude zanimljiva”, kaže Čolić.

Sagovornici u emisiji se broje u hiljadama, pa je teško sjetiti se svih imena. Pored manje poznatih pojedinaca i bendova, u emisiji su gostovala i brojna zvučna imena kao što su Zdravko Čolić, Željko Bebek, Nenad Milosavljević, Damir Urban, Neno Belan, Zele Lipovača, Momčilo Bajagić Bajaga, Parni valjak, Prljavo kazalište, Piloti, Van Gogh, Kaliopi, Zlatko Stefanovski, Atomsko Sklonište, Gibonni, 2Chellos i brojni drugi.

Ono po čemu je emisija još karakteristična je da manje poznati muzičari imaju priliku da predstave svoje djelo i rad, što im voditelj omogućava u svakom novom izdanju emisije. “Akcent je na novim nadama”, dodaje Čolić.

Zanimljiva je i činjenica da će se 24. maja održati jubilarno tristoto izdanje emisije na radiju Active, a u novembru ove godine emisija puni trideset godina svog postojanja. Sve ove činjenice nam govore da Semir Čolić Čola zaista živi ono što radi, stoga i ne čudi što mu se pripisuju brojne zasluge. Ipak sve je to samo rock ‘n’ roll…

Sve novosti vezane za emisiju možete pratiti na LINKU.

Foto: Dženan Pjanić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)Šta svira?

Title

Artist