„Osjeti teatar“: u Busovači počela izgradnja amfiteatra na otvorenom


       U okviru projekta Osjeti Teatar, ovih dana je u Busovači počela izgradnja amfiteatra na otvorenom na kojem će u mjesecu julu biti održan Omladinski festival kulture.  Projekat realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima. Spomenuti amfiteatar se gradi u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni, i to po uzoru na amfiteatar izgrađen prošle godine u Kaćunima. U samim radovima na izgradnji amfiteatra će učestvovati nastavnici, učenici i osoblje Osnovne škole Kaćuni, kao i učesnici projekta Osjeti Teatar.

        Ljetna pozornica u Busovači bit će otvorena Omladinskim festivalom kulture na kojem će biti prikazane četiri omladinske predstave nastale kroz projekat Osjeti Teatar, ali i drugi kulturno – zabavni sadržaji koji će Busovaču u mjesecu julu učiniti kulturnim centrom Srednje Bosne. Uporedo sa izgradnjom amfiteatra u Busovači, šesnaest mladih ljudi sprema autorsku predstavu zajedno sa svojim mentorom Nusmirom Muharemovićem. Premijerno izvođenje predstave je također planirano za mjesec juli i otvorenje Omladinskog festivala kulture. Imajući u vidu da je u projekat Osjeti Teatar uključeno preko sedamdeset mladih, ljeto u Busovači će biti ispunjeno kreativnošću i mladošću.

Projekat Osjeti Teatar  se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist