Sportske igre mladih u 45 bh. gradova


Velika Kladuša, Ljubuški, Jablanica i Konjic bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih u proteklom periodu. Jedna je to od najljepših sportskih priča u BiH u 2021. godini, s obzirom na to da će se takmičenja održati u 45 bh. gradova. Pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice koji su 2006. godište i mlađi. Specijalni partner ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima, kroz BH Telecom Sportske igre mladih, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života. Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH. Riječ je o projektu koji ima za cilj učiti o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Program Plazma Sportskih igara mladih je nastavljen u Velikoj Kladuši gdje su mališani učestvovali u nogometnom turniru za mlađu i stariju kategoriju. Takmičenja u Krajini su održana zahvaljujući podršci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona. U Ljubuškom su u prethodnom periodu po prvi put održana takmičenja Igara u pojedinačnim sportovima, a ovaj put su djevojčice i dječaci iz ovog grada imali zadatak pokazati šta znači biti timski igrač i koliko je važan fair play na terenu. Nakon Ljubuškog, šareni karavan Igara preselio se u Jablanicu gdje su se dječaci i djevojčice takmičili u nogometu.

Naredni gradovi domaćini Plazma Sportskih igara mladih su Trebinje, Mostar i Široki Brijeg gdje će biti održana takmičenja u odbojci u okviru Vitalia Cupa za hercegovačku regiju.

Izvor: face.ba

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist