POZIV ZA VOLONTERE: Pridruži se ekipi Radija Active Zenica


Iskusi posao radiovoditelja i novinara, istražuj priče koje te interesuju, donosi značajne informacije svojoj zajednici, iskaži glasno svoje mišljenje i ukaži na nedostatke zajednice – pridruži se ekipi Radija Active Zenica.

RadiYo Active Zenica djeluje u sklopu Udruženja za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica i prvi je bh. community radio u BiH, što znači da radi za zajednicu sa zajednicom. Community radio je nekomercijalan, neprofitan i nepolitičan, a to je u prevodu radiostanica bez reklama i bez politike, odnosno san svakog slušatelja koji želi osjetiti pozitivnu energiju kroz cijeli dan. Program radija u potpunosti kreiraju djeca i mladi. RadiYo Active ima za cilj ponuditi alternativu slušateljima, i kroz sadržaj i kroz muziku.

Ne tražimo samo voditelje/ice i dopisnike/ce! Redakcija Radija Active Zenica traži inovativne i kreativne mlade ljude koji imaju želju da kroz volonterski rad budu aktivni u svojoj zajednici. Možeš se prijaviti na ovaj poziv ukoliko imaš ideju koju možeš realizovati kroz multimedijalne sadržaje (radioemisiju, video, video prilog, podcast, tekst, i dr.) ili produkciju (pjesme, spotove, filmove, animacije, i dr.).

Možeš se prijaviti ako:

• imaš između 15 i 25 godina

• imaš ideju koju bi realizovao kroz svoj volonterski rad u Radiju Active

• nisi politički aktivan (nisi član političke stranke ili pojedinac aktivan u politici)

• si spreman na timski rad

• si spreman za prenosiš pozitivnu energiju

Kako se prijaviti?

Sve što trebaš uraditi jeste popuniti Google obrazac (popuniti lične podatke i dodatne informacije, i u obrazac dodati motivaciono pismo na mjesto predviđeno za to): https://forms.gle/hX2kJnNq7at7L9kv8

Rok za prijave: 20.6.2021. u 23:59

Nakon što rok za prijave prođe, kandidati će biti pozvani na kratki neformalni intervju.

Sva dodatna pitanja možeš slati na e-mail ena.ndjecaze@yahoo.com.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist