ZAVRŠNIM DOGAĐAJEM OKONČAN PROJEKAT U KOJEM JE UČESTVOVALO VIŠE OD 50 MLADIH IZ BIH


Svečanom dodjelom certifikata okončan je projekat u kojem je učestovalo više od pedeset mladih iz nekoliko gradova i općina u BiH. Zajedno sa velikokladuškim Trend radijom, partneri u projektu bili su Radio Active iz Zenice, Free radio iz Prijedora, kao i Udruženja “Azad” iz Donjeg Vakufa i “Kultura rastura” iz Posušja. Projekat se sastojao od tri segmenta – Škola novinarstva, Mladi u video produkciji i Osnove istraživačkog novinarstva.

Pored partnerskih medija i udruženja, doprinos uspješnom okončanju ovog projekta dali su i novinari i edukatori iz agencija Mediacentar i Digovox, kao i novinari BIRN-a koji su online putem educirali same polaznike o stvaranju ciljanog sadržaja.

Tokom završnog događaja koji je proteklog vikenda održan u hotelu Bristol u Mostaru, polaznicima su se obratili Mersad Sarajlija, koordinator projekta, koji je govorio o samom toku projekta kao i o benefitima svih onih koji su učestvovali u svemu ovome.

“Sami projekat je pokazao da u svim sredinama u BiH imamo talentiranih mladih ljudi, od kojih će neki sigurno naći svoje mjesto u novinarstvu, kao što se desilu i u prethodna dva ciklusa kroz koje je prošlo nekoliko desetaka mladih”, rekao je Sarajlija.


Nakon obraćanja koordinatora, polaznicima su se obratili i mentori Azam Mandžić, Gabrijela Bešlić, Adna Kepeš, kao i mentorice Trend radija, Nejra Mustedanagić Ljubijankić i Berina Hušidić, koje su bile i u ulozi voditeljica događaja.


Svoje utiske sa prisutnima podijelilo je i nekoliko polaznika, koji su izrazili svoju zahvalnost svima onima koji su im omogućili učešće u samom projektu, stjecanju novih znanja i poznanstava koja su ostvarili. Ono što ohrabruje jeste da je većina izrazila spremnost za nastavak saradnje i učešće u sličnim projektima i događanjima.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci #BHRI, koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz financijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina.

Izvor: Trend radio


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist