Kreativne radionice u Gradskoj knjižnici Busovača


Već jedanaestu godinu zaredom se održavaju ljetne kreativne radionice u Gradskoj knjižnici Busovača za djecu uzrasta od 5 do 14 godina. Ono što je posebno jeste to da su ovo prve kreativne radionice u Busovači, ali i okolini. Radionice su počele 5. jula i trajat će do 31. augusta, a održavat će se od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 11 do 12:30 sati.

Knjižnica Busovača je osnovana 1957. godine, a od 2000. godine djeluje kao samostalna javana ustanova, te broji 11 869 naslova, 15 652 svezaka i 18 320 predmetnica.

Kreativne radionice u Gradskoj knjižnici Busovača

Ljetne radionice posjeti i do stotinu učesnika, a ove godine je zbog koronavirusa više od tridesetero djece podijeljeno u tri skupine. Cilj kreativnih radionica je popularizirati čitanje i približiti knjižnicu djeci, razvijati kreativnost, otkrivati talente, družiti se, i naučiti polaznike nečemu novom i drugačijem.

Kako saznajemo, prve radionice bile su veoma kreativne i u duhu Europskog prvenstva. Na njima su se djeca učila o zastavama i njihovom značaju za države, te glavnim gradovima ovih država. Osim toga, bojali su i pravili zastave.

Kreativne radionice u Gradskoj knjižnici Busovača

„Radujemo se još jednom ljetu u Knjižnici uz mnoštvo zabave, druženja i kreativnih ideja. Više od deset godina, ljeta u Knjižnici su posebno aktivna i nezamisliva bez šarenila dječjih radova“ – poručuju iz Knjižnice.

Pitali smo voditeljicu kreativnih radionica, Danijelu Šušnjaru, šta za nju predstavljaju kreativne radionice. Odgovorila nam je:

„Kreativne radionice su mnogo više od crtanja, bojanja, stvaranja i druženja. Radionice uključuju učenje, stjecanje novih znanja i vještina, razvijanje motoričkih sposobnosti i ljubavi prema knjizi te pisanoj riječi kroz igru i smijeh.“

Iskoristite ovo ljeto na kreativan i produktivan način.

Fotografije preuzete sa: https://www.facebook.com/gradskaknjiznica.busovaca.7/


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist