Naš most Zenica: Otvorenje novih prostorija i izložba foto kolaža Elene Subach


U četvrtak, 15. jula 2021. godine, Naš most Zenica će upriličiti otvorenje svog novog prostora uz postavku izložbe foto kolaža Elene Subach, nazvane “Žensko lice Zenice”.

U četvrtak, u prostorijama udruženja Naš most Zenica, koje se nalaze na adresi Ulica Maršala Tita 22, biće upriličeno otvaranje novog radnog i izložbenog prostora koji je Udruženju krajem prošle godine ustupila zenička Gradska uprava. Novi prostor se nalazi u Art kvartu, odmah pored galerije Naš most.

Krajem prošle godine, udruženje je organizovalo online aukciju slika na kojoj su bile izložene slike različitih autora. Dio slika je prikupljen na likovnim kolonijama Našeg mosta, dok su drugi dio njih donacije članova Udruženja. Sva sredstva prikupljena prodajom slika namijenjena su za adaptaciju novog prostora koji je zateknut i ocijenjen neuslovnim za rad. Nesebičan doprinos adaptaciji prostora su imali i prijatelji Udruženja.

U novom prostoru održavaće se likovni susreti, izložbe i radionice slikanja i kreativnog stvaranja, te drugi kulturni programi.

Otvorenje novog prostora će pratiti i postavka izložbe foto kolaža “Žensko lice Zenice”. Izložba, koja je zaključnica istoimenog projekta, će biti postavljena u pasažu koji vodi do prostorija Našeg mosta. Sastoji se od fotografija učesnica projekta “Žensko lice Zenice”. Autorica foto kolaža je ukrajinska umjetnica Elena Subach.

Žensko lice Zenice je projekat Našeg mosta koji je iznjedrio audio mapu Zenice. Audio šetnja “Žensko lice Zenice” kreirana je na osnovu ličnih priča Zeničanki treće životne dobi koje su vezane za specifične mapirane lokacije u gradu. Šetnja je dio međunarodnog ženskog projekta “Urban Herstories – Žensko lice Zenice” koji je dokumentovao društvene, političke i urbanističke promjene u Zenici od šezdesetih godina prošlog vijeka do danas kroz žensku perspektivu.

Audio šetnji možete pristupiti na LINKU.
Facebook događaj izložbe “Žensko lice Zenice”.

Fotografije i slike preuzete sa Facebook stranice Naš most Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist