Otvorene prijave za radionicu “Fotografija i ekologija”


Škola fotografije Zenica vas poziva da se prijavite na fotoradionicu koja će se održati 28. novembra 2021. godine u Muzeju grada Zenice s početkom u 15h.

Prije početka radionice, učesnice i učesnici će imati priliku pogledati izložbu crnogorskog ekološkog fotografa i biologa Mihaila Jovićevića. Ovaj rođeni Podgoričanin je prije dvije godine zajedno sa Zeničankom Eminom Zečić, a u saradnji s Udruženjem za unapređenje životne sredine “E grupa” Zenica, radio na projektu istraživanja i očuvanja jedne od najrjeđih biljnih vrsta dinarskog krša – kratkozupčaste kadulje (Salvia brachyodon Vandas) koja u Bosni i Hercegovini raste samo na planini Orjen, upravo na granici s Crnom Gorom.

Ova izložba svjedoči o bitnosti zaštite cjelokupnog ekosistema, a za vrijeme fotoradionice učesnici će učiti kako i na koji način najbolje zabilježiti fotografije koje mogu potaknuti i pokrenuti promjene u zajednici. Učesnici će dobiti i diplome za učešće, a fotografije koje zabilježe tokom radionice će da budu objavljene u lokalnim medijima.

Izložba, koju organizuje Škola fotografije Zenica u saradnji s Muzejom grada Zenice i “E grupom”, otvorena je za javnost, a na fotoradionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani koji svoje učešće mogu potvrditi tako što će poslati mail na sfzenica@gmail.com ili skenirati QR kod.

Prijaviti učešće moguće je skeniranjem QR koda

Saopćenje i naslovna fotografija: Škola fotografije Zenica


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist