Formirana regionalna mreža omladinskih medija Zapadnog Balkana


Deset omladinskih medija iz Srbije, BiH i Crne Gore na petom Brave New Media Forumu održanom 12. decembra 2021. godine formirali su regionalnu mrežu medija za mlade – Young Media Network.

Omladinski mediji s prostora Zapadnog Bakana udružili su se zbog osnaživanja postojećih i podsticanja stvaranja novih medija za mlade. Uz pomoć ove regionalne mreže mladi nastoje poboljšati položaj i vidljivost na prostoru Zapadnog Balkana.

Svojim aktivnostima mladi novinari žele da brišu granice i povezuju mlade ljude iz regiona, zalažu se za promociju medijskih sadržaja za mlade, širenje medijske pismenosti, profesionalno i istinito informisanje.

Omladinski mediji će u okviru mreže imati priliku da organizuju zajedničke edukacije, međusobnu saradnju i razmjenu sadržaja, zagovaranje pred državnim organima, zajednički nastup pred donatorima, zajedničke marketinške aktivnosti.

Regionalnu mrežu omladinskih medija Young Media Network osnovali su Youth Vibes iz Niša, Glas Podrinja d.o.o. iz Šapca, Izazov plus/ portal Krug iz Kraljeva, Javna medijska ustanova „Radio-televizija Vojvodine” iz Novog Sada, Omladina Jazas Novi Sad- Omladinske novine ‘’Clik, clik, boom’’ iz Novog Sada, Radio Active iz Zenice, Omladinska novinska asocijacija u BIH/ Omladinski magazin Karike iz Sarajeva, Centar za promociju zdravih stilova života-centar E8, /Zoomer/ iz Beograda, Radio i Televizija Crne Gore sa sjedištem u Podgorici, NVO Omladinski servis – portal Makanje iz Podgorice.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist