POZIV ZA UČEŠĆE NA KONFERENCIJI – Podcasting: empowering individual voices


Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BIH), u okviru BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initative) projekta, poziva bosanskohercegovačke podcastere i podcasterice i entuzijaste i entuzijastkinje zainteresovane za kreiranje podcast sadržaja da se prijave na trodnevnu konferenciju Podcasting: empowering individual voices.


U posljednih nekoliko godina podcasti transformišu građansko novinarstvo, medije i društvene mreže, a njihova popularnost naglo raste. U Bosni i Hercegovini, podcast scena je još uvijek na samim počecima, međutim, interes za ovu vrstu sadržaja koji putem mobilnih uređaja može privući veliku i raznoliku publiku neprestano raste. Upravo iz tog razloga, Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM BIH) u okviru BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initative) projekta nastoji da osnaži ovu zajednicu te podrži mlade ljude u kreiranju podcast sadržaja.

Konferencija Podcasting: empowering individual voices će se održati od 4 do 6. februara 2022. godine u Banja Luci. U okviru ove trodnevne konferencije, osim što će imati priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti konceptualizacije, pripreme i realizacije podcast sadržaja i poslušaju iskustva nekih od najslušanijih bosanskohercegovačkih podcasta, učesnici i učesnice će imati priliku da razviju ideje za svoje podcaste te obezbijede mentorsku i finansijsku podršku za njihovu realizaciju. 

Prijaviti se možete ako ste:

  • mlada osoba od 18 do 25 godina
  •  zainteresovani za pokretanje vlastitog podcasta
  • zainteresovani za učenje i za vaš daljni profesionalni razvoj
  • spremni da postavljate pitanja i da u narednih pet mjeseci učite od najboljih bh. stručnjaka i stručnjakinja iz oblasti podcasta i medija
  • u mogućnosti aktivno učestvovati na trodnevnoj konferenciji i mentoring sesijama do juna 2022. godine
  • u potrazi za finansijskom podrškom za pokretanje svog podcasta

Svoje prijave pošaljite putem ovog linka.

Rok za dostavljanje prijava je 21. januar 2022. godine. Prethodno iskustvo i znanje o podcastima nije neophodno, a putne troškove, troškove smještaja i hrane snosi organizator. 

Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) je projekat koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i koji je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije (ADA) sredstvima Austrijske razvojne saradnje.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist