Dan sigurnijeg interneta


Svakog februara Dan sigurnijeg interneta organizuju međunarodna asocijacija Insafe/INHOPE i mreža centara za sigurniji internet s ciljem promocije sigurne i pozitivne upotrebe digitalne tehnologije, posebno među djecom i mladima. Ovaj dan se slavi drugog dana druge sedmice mjeseca februara, a svake godine na Dan sigurnijeg interneta milioni ljudi se udružuju kako bi inspirisali pozitivne promjene u digitalnom okruženju te podigli svijest o pitanjima sigurnosti na mreži.

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta ima za cilj stvaranje i sigurnijeg i boljeg interneta te na ovaj dan poziva na odgovorno, kritički i kreativno korištenje tehnologije, uz poštovanje svih pravila i sudionika virtuelnog svijeta. Kampanjom se želi doprijeti do djece i mladih, roditelja i staratelja, nastavnika, edukatora i socijalnih radnika, kao i do donosioca odluka i političara, i ohrabriti ih sve zajedno da odigraju svoju ulogu u stvaranju boljeg interneta.

Centar za sigurni internet će i ove godine na Dan sigurnijeg interneta, 8. februara/veljače, imati online takmičenje u vidu kviza o sigurnosti na internetu. Pozivamo djecu i mlade da istraže platformu www.sigurnodijete.ba kako bi se pripremili za takmičenje, a za najuspješnije pripremamo vrijedne nagrade.

Takmičenje će se sastojati od online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta koji će biti dostupan ovdje.

Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja ove inicijative (8. februara/veljače) od 09 do 19 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza između takmičara i takmičarki koji su tačno odgovorili na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i nagrade na web stranici.

Preuzeto s Facebook događaja.
Naslovna slika: pbctoday.co.uk


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist