Teatar na trgu: Audicija za mlade za novu predstavu Studio Teatra


Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Zenice, Novog Travnika, Busovače i Gornjeg Vakufa – Uskoplja koji će učestvovati u produkciji nove predstave koja će biti postavljena u okviru petomjesečnog projekta Teatar na trgu podržanog od Međunarodne organizacije za migracije i programa BHRI.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina. Poziv je otvoren sedam dana – od 16. do 23. februara ove godine. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem aplikacije na zvaničnoj stranici Studio Teatra http://www.studioteatar.com/teatarnatrgu/, a sam angažman će biti na volonterskoj osnovi.

Nakon završenog prijavnog roka bit će održana audicija na kojoj će produkcioni tim, predvođen mentorom i određenom za svaki grad/općinu, odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstave koja će biti premijeno izvedena u mjesecu junu na trgovima Novog Travnika, Busovače, Zenice i Gornjeg Vakufa. S mladima će raditi profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti: Lana Delić, Dženana Džanić, Oliver Jović i Senad Milanović.

Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) je projekat koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Izvor fotografije: Studio Teatar


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist