Otvorene prijave za treće izdanje Zeničkog noćnog cenera


Zenički noćni cener je utrka koja se trči 2,5 kruga najljepšim ulicama Zenice. Nakon dvije godine pauze uskoro će se realizovati treće izdanje Zeničkog noćnog cenera. Predviđa se da će na ovogodišnjoj utrci učestvovati oko 500 trkača i trkačica iz Bosne i Hercegovine, ali i cijelog regiona.

Treći Zenički noćni cener će se održati 14. maja, s početkom u 20h. Za startnu poziciju odabran je Trg Alije Izetbegovića.

O ovogodišnjem izdanju Zeničkog noćnog cenera s nama je govorila Naila Muratović Šogolj, PR sekcije Zenica trči:

Ono što mi pokušavamo je da kreiramo bolji standard naše utrke na način da ponudimo profesionalnu organizaciju i privučemo što više udruženja, aktivista i građana na ovaj događaj kako bismo napravili nešto lijepo za naš grad.

Radio Active je, kako ističe Muratović Šogolj, jedna od vodećih organizacija koja predstavlja važno partnerstvo za ovaj događaj. Pored Radija Active, bitno je istaknuti i ostale partnere koji su pomogli u organizaciji utrke: Udruženje planinara Vedro, Gorska služba spašavanja, Crveni križ, SRK Tvrđava, Škola fotografije, i drugi.

Kvalitet dosadašnje organizacije Zeničkog noćnog cenera dokazuje i činjenica da je ovu utrku portal “Moje trčanje” proglasio najbolje organizovanom utrkom u Bosni i Hercegovini 2018. godine.

Trkači i trkačice, aktivisti i aktivistice, sportaši i sportašice i svi zainteresovani građani i građanke se za učešće na Zeničkom noćnom ceneru mogu prijaviti tako što će ispuniti registraciju ovdje.

Organizacioni tim utrke također poziva sve zainteresovane da se pridruže timu volontera na sam dan događaja. Volonteri će imati zadatke markiranja staze, podizanja atmosfere, dodavanja vode trkačima, navijanja. Prijavite se za volontiranje putem linka.

FOTO: trcanje.net


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist