Utrka za sve generacije – Treći Zenički noćni cener


U gradu na Bosni, u subotu 14. maja s početkom u 20 sati, trčat će se treće izdanje Zeničkog noćnog cenera. Startna pozicija smještena je na centralni gradski Trg Alije Izetbegovića.

Zenički noćni cener realizuje se u organizaciji Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO“, odnosno Sekcije „Zenica trči“. Utrka je međunarodnog karaktera i trči se dva i po kruga u dužini od deset kilometara kroz najljepše dijelove grada. Staza je ravna, idealna za postizanje ličnih rekorda i certifikovana od strane Asocijacije za maratone i utrke na duge staze (AIMS), što znači da se nalazi na popisu međunarodno priznatih staza.

Certificirana staza utrke Zenički noćni cener

Upravo tom stazom trčat će 400 trkača i trkačica iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire, a u slučaju brze popune mjesta i velikog interesovanja, Sekcija “Zenica trči” će razmotriti mogućnost otvaranja kasnih prijava uz posebne uslove. Lista učesnika se već popunjava, a značajno je vidjeti i prijavljene trkače iz Njemačke, Austrije, Turske, Sjedinjenih Američkih Država i Finske.

Svi zainteresovani koji žele sebi priuštiti nezaboravno trkačko iskustvo, o čemu svjedoče prethodna dva izdanja utrke, prijaviti se mogu do 04. maja putem linka https://gb3timing.com/dogadjaj/3-zenicki-nocni-cener/, s napomenom da je prijava kompletirana tek nakon uplate startnine. Pravo prijave imaju svi koji na dan utrke imaju navršenih 14 godina.

Svi učesnici utrke kući će ponijeti Povelju Kulina bana, a oni koji napadaju postolje moći će računati s osiguranim novčanim nagradama u muškoj i ženskoj kategoriji za prva četiri učesnika, dok najbržeg i najmlađeg Zeničanina i najbržu i najmlađu Zeničanku očekuju posebni pokloni sponzora.

U realizaciji ovogodišnje utrke uključila su se mnogobrojna zenička udruženja koja će zajedno s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK i volonterima osiguravati stazu, odnosno činiti atmosferu uzavrelom kako to uzavreli grad jedino i zna. Ako nemate namjeru trčati Cener, onda se možete pridružiti timu volontera putem linka https://zenicatrci.com/volontiraj/.

Ovo je rekreativna utrka za sve generacije, bez obzira na prethodno sportsko iskustvo, kojoj je cilj privući prijatelje zdravih navika i pokloniti im osjećaje sreće, zadovoljstva i pomjeranja vlastitih granica.

Vidimo se na startu trećeg Zeničkog noćnog cenera!

Saopćenje: Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO”

FOTO: zenicatrci.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist