TREĆI ZENIČKI CENER


Ove godine po prvi put Zenički cener ne podrazumijeva samo utrku, nego i cjelodnevni popratni program. Od 13 do 16 h za zagrijavanje atmosfere bio je zadužen zenički dvojac Pandemic Stereo, nakon čega je uslijedila dječija trka s početkom u 18 h. Krunski dio programa, odnosno Zenički noćni cener (utrka na 10 km), počinje u 20 h, saopćila je Naila Muratović Šogolj, članica organizacionog odbora i PR sekcije “Zenica trči”.

Ukupno je prijavljeno 430 trkača i trkačica, dok su svoje prisustvo potvrdili njih 375.

Ovogodišnji Zenički cener je, kako kaže Muratović-Šogolj, zasnovan na ideji procvata, kao logičan slijed u postpandemijskom vremenu.

Ideja ovogodišnjeg cenera jeste donijeti našem gradu nešto što će uobličiti pozitivnu energiju, ali i utjecati na razvoj sporta u našem gradu. Naš plan je da rastemo svake godine te da sam Zenički cener postane dio tradicije u našem gradu, ali i šire. U narednim godinama cilj nam je uključiti što više partnerskih organizacija poput Radija Active koji nam godinama pomaže, a sve s ciljem organizovanja što boljih manifestacija koje bi bile prepoznate na najvišim nivoima“, nastavlja Muratović- Šogolj.

Lokalna samouprava pruža podršku u organizaciji već od prvog Zeničkog cenera, kako finansijski tako i kroz djelovanje javnih službi, što je jako bitno posebno zbog tehničkih stvari kao što su dobijanje odobrenja i saglasnosti, a ekipa Zeničkog cenera apelira da se ova podrška nastavi i u budućnosti i to prema svim organizacijama i manifestacijama koje idu u korist našem gradu. Neke od organizacija koje su dale podršku trećem Zeničkom ceneru su i Gorska služba spašavanja, Crveni križ, zenički biciklisti, itd.

Naša vizija je da jedne godine utrka preraste u projekat u koji će biti uključena sva udruženja na čelu s lokalnom samoupravom, da radimo dobre i pozitivne stvari te da Zenica zaista bude Zenica”, zaključuje Muratović – Šogolj.

Organizatori ovogodišnjeg Zeničkog noćnog cenera su Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO i sekcija “Zenica trči”.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist