STEM edukacija: S IT na ti


STEM edukacija: S IT na ti je skup radionica namijenjenih srednjoškolcima koji žele unaprijediti svoja već postojeća znanja i naučiti nešto novo. Upoznavajući se s osnovama programiranja, web developmenta te praktičnog rada s robotima, učesnici će imati priliku upotpuniti svoje slobodno vrijeme u radu s vršnjacima s kojima dijele iste ili slične ambicije. Svi učesnici će dobiti simbolične nagrade i certifikate za uspješno učešće na edukaciji.

Projekat je pokrenut od strane neformalne grupe mladih koji imaju želju unaprijediti svoju zajednicu i pružiti priliku mladim osobama da se uključe u rad i upoznaju s mogućnostima njihove budućnosti.


Na radionicama će moći učestvovati deset mladih ljudi (pet srednjoškolki i pet srednjoškolaca) koji s početkom iduće školske godine još uvijek pohađaju srednju školu. U slučaju većeg broja prijava, kriterij za biranje jesu godine – prednost će imati učenici trećeg i četvrtog razreda s obzirom da uskoro završavaju svoje školovanje i imat će više prilika kao budući studenti.

Radionice će se održavati dva puta sedmično u prostorijama Centra za mlade INPUT i trajat će četiri sedmice. Realizacija edukacijskog programa počet će 4. jula 2022. godine. 


Prijava i učestvovanje na radionicama je u potpunosti besplatno. Potrebno je samo da popunite formu na linku:  https://docs.google.com/forms/d/1Hs4IPOmabWW4p5BGCEdRTTTT8_C73FpZeIX1wTwpaiw/viewform?chromeless=1&edit_requested=true, da želite naučiti nešto novo te da ste spremni dijeliti vaša iskustva s drugim mladim ljudima.

Prisustvo je obavezno na najmanje šest radionica.


Ukoliko imate pitanja ili nedoumice možete nam se obratiti na mail stemedukacijasr@gmail.com.

Saopćenje i foto: Centar za mlade INPUT


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist