Studenti UNZE učestvovali na Balkanijadi u Tuzli


Studentski parlament u Tuzli i ove je godine organizovao Balkanijadu za sve studente i studentice iz Bosne i Hercegovine i regije. Uz košarku, fudbal, stolni tenis, odbojku i šah studenti su imali priliku da se zabave i opuste, ali i probude u sebi takmičarski duh.

Studenti i studentice Univerziteta u Zenici (UNZE) ostvarili su značajne rezultate na ovogodišnjoj Balkanijadi. Da su rezultati izvanredni pokazuje osvojeno prvo mjesto Kenana Jašarevića u stolnom tenisu i drugo mjesto u ženskoj kategoriji stolnog tenisa koje je zauzela studentica Dželila Čelenka. O ovom svom uspjehu Čelenka kaže:

Zahvaljujući velikoj podršci kolektiva Ekonomskog fakulteta koji pohađam, osvojila sam drugo mjesto u stolnom tenisu. Tako zapažen rezultat znači mom fakultetu i meni. Moram priznati da je to bio veliki izazov, ali drago mi je da sam opravdala podršku koju sam imala. Uspjeh nije nedokučiva stvar i ne trebamo se bojati, nego krenuti u osvajanja.

Dino Marković, kojem je šah ljubav od njegove četvrte godine, osvojio je drugo mjesto u kategoriji šah:

Od pet partija, pobijedio sam u četiri. Da budem najiskreniji, nisam zadovoljan drugim mjestom. Zbog vremena sam izgubio tu jednu partiju, tako da sam i po vremenu, nažalost, zauzeo drugo mjesto. Ovim putem čestitam Evelu Karaliću na osvojenom prvom mjestu u šahu. Balkanijada je bila jedno novo i prelijepo iskustvo.

U malom nogometu je ekipa Univerziteta u Zenici osvojila treće mjesto, a četvrto mjesto je zenička ekipa zauzela u basketu.

Organizaciju odlaska studenata i studentica na Balkanijadu u Tuzli preuzela je u potpunosti Unija studenata UNZE. Predsjednik Unije studenata Faris Preljević izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovogodišnje Balkanijade:

Svi studenti su bili pozitivno iznenađeni organizacijom s obzirom da je jako teško organizovati događaje u Bosni i Hercegovini. Tuzla je osvojila ovu Balkanijadu pa i narednu očekujemo u tom gradu. Nadam se da će na sljedeće izdanje Balkanijade doći ekipe s još više Univerziteta iz BiH, ali i regije.

Ovim putem čestitamo pobjednicima Balkanijade i zeničkim studentima i studenticama na ostvarenim rezultatima.

FOTO: Univerzitet u Tuzli


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)Šta svira?

Title

Artist