Javna debata „Zajedno u borbi protiv trgovine djecom: Prekinimo lanac trgovine – djeca nisu roba!“ u Zenici


Pozivamo Vas na javnu debatu „ZAJEDNO u borbi protiv trgovine djecom: Prekinimo lanac trgovine – djeca nisu roba!“ koja će biti održana u subotu, 27.08.2022.godine u Muzeju grada Zenice sa  početkom u 12:00h.

Javnu debatu organizuje Udruženje „NAŠA DJECA“ Zenica u okviru istoimene kampanje koju, u toku avgusta, realizuje UG “Budućnost” iz Modriče u saradnji sa članicama Mreže RING i SNAŽNIJI GLAS ZA DJECU BIH u vidu javnih događaja u 11 gradova Bosne i Hercegovine. Ova debata je dio kampanje koju su podržali Evropska Unija i Vijeće Evrope, kroz svoj zajednički program.

Cilj javnih debata je upoznati učesnike i učesnice sa rizicima s kojim se suočavaju djeca naročito iz ranjivih i marginalizovanih grupa, oblicima iskorištavanja djece i metodama za privlačenje djece, kako prepoznati djecu žrtve trgovine, način reagovanja i postupanja. Učesnicima će biti predstavljen materijal kreiran za kampanju. Mediji će biti pozvani da proprate ovaj događaj.

Ovim putem biće načinjen i osvrt na na trenutnu situaciju i zakonska rješenja koja regulišu zaštitu žrtava trgovine ljudima, ali i mogućnosti unapređenja saradnje svih relevantnih aktera u lancu podrške.

Prijavu možete izvršiti putem azra.ndjecaze@yahoo.com

                                                                                         

                                                                                                                


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist