Uspješno završen projekat We Make Democracy 2.0


Finalna konferencija održana je u Richterswilu od 20. do 25. septembra, a na njoj su učešće uzeli mladi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Švicarske.

Posljednje dvije godine aktivno se radilo na neformalnom obrazovanju, digitalizaciji i inkluzivnosti, te su, u sklopu projekta, realizirane posjete Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i, na poslijetku, i Švicarskoj.

Upravo u Švicarskoj učesnici su predstavili završne radove, odnosno finalne rezultate svojih aktivnosti.

Prethodno, mladi su u Albaniji tražili odgovor na pitanje “Kako direktno utjecati na isključenost u društvu?”, u Zenici, tokom studijske posjete Bosni i Hercegovini, učesnici su se upoznali s realnošću života u Bosni i Hercegovini, sa situacijom mladih, položajem mladalačkog aktivizma, ali i s problemima s kojima se bh. omladina suočava, te su tom prilikom obišli i brojne bosanskohercegovačke znamenitosti, te su se upoznali i sa historijskim kontekstom Zenice i Sarajeva, dok su u decembru prošle godine mladi boravili u Ljubljani,  gdje su zajedno sa trenerima i ekspertima intenzivno radili na temi „Kako osnažiti nosioce promjena kroz neformalno obrazovanje”.

Utisci sa posjete u Zenici predstavljeni kroz umjetnički rad

Prepuni pozitivnih impresija i novostečenog znanja svi učesnici izrazili su zahvalnost i nadu da će se ovakvi projekti realizirati i u budućnosti.

Projekat We make democracy! implementira Švicarsko nacionalno vijeće mladih (SNYC) i njegovi dugogodišnji partneri: i-dijaspora u Švicarskoj, Udruženje za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica, Sokolska Mladina u Sloveniji i Omladinski centar “Perspektiva” u Albaniji.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su se pridružili našoj avanturi!

Učesnici, treneri i partneri na finalnoj konferenciji

Izvor teksta: i-platform.ch


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist