Pridružite nam se na sportskom danu na Kamberovića polju!


U subotu, 15.10.2022. u Zenici se održava sportski dan. Sva djeca i mladi do 18 godina, mogu nam se pridružiti na Kamberovića polju, kod košarkaških terena.

Sportski dan u svijetu

Osnovna ideja sportskog dana je podsticanje djece na zabavu, aktivnost i zajednički rad u raznim zabavnim fizičkim aktivnostima i izazovima. Stručnjaci preporučuju svakodnevno 60 ili više minuta umjerene do intenzivne tjelesne aktivnosti. Tjelesna aktivnost utječe na zdravstvenu dobrobit svakog dijela tijela, a posebno mišićnog, koštanog i srčano-žilnog sistema. To vam se trenutno ne čini tako važno, ali kasnije, tijelo će biti zahvalno na redovnom bavljenju fizičkim aktivnostima.

U nekim državama sportski dan je čak i nacionalni praznik kao na primjer u Indiji, Japanu, Pakistanu, Rusiji i Kataru. Na ovaj dan ljudi iz različitih starosnih dobi učestvuju u sportovima kao što su kabaddi, maraton, košarka, hokej itd.

Ove godine ćemo dan posvećen sportskim aktivnostima održati i u Zenici. Sportovi kojima ćemo se baviti su košarka, fudbal, ples i odbojka. Spremite se i dođite u subotu, 15.10. na Kamberovića polje da se zajedno družimo. Radujemo se vašem dolasku !

Autor: Irfan Alić, član Dječijeg parlamenta


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist