ZLATAN KARIĆ PREDSTAVLJA SINGL “You Destroy Me”


Kraj godine donosi nam novu pjesmu popularnog kantautora Zlatana Karića, ujedno i osmog singla s njegovog nadolazećeg studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u decembru.

Iako ga javnost doživljava kao energičnog pjevača čije nas pjesme pozivaju na ples ili na bunt, Zlatan ovom pjesmom opet pokazuje kako mu odlično pristaju i balade.

You Destroy Me je pjesma meni jako važna, intimna, a ipak se mnogi ljudi u ovoj pjesmi mogu pronaći. Priča je o toksičnim navikama koje mogu ubiti i najveću ljubav. Kada naše grube riječi koje često uključuju psovke ili ponižavanje ubijaju poštovanje i samopoštovanje, nagrizaju povjerenje, uništavaju intimnost”, kaže Zlatan, koji ujedno potpisuje muziku i tekst za pjesmu.

Na pjesmi je sarađivao s vrhunskim muzičarima: Alen Lemešević, Amar Češljar, Toni Toplan, Mišo Krpo i Adnan Mušanović.

“Često pribjegavamo kritici kao obliku samozaštite. Napadati ili optužiti lakše je nego se do kraja otvoriti i reći šta stvarno trebamo. Umjesto da izrazimo svoje potrebe i kažemo s čime smo nezadovoljni, kritikujemo i optužujemo partnera za probleme. Dobri osjećaji koje smo nekada dijelili umanjuju se i zamjenjuju s ogorčenošću i neprijateljstvom.U ovoj pjesmi sam želio reći koliko su bolne takve veze, a nekako mi je ljubav kao temeljna ljudska potreba najučinkovitije sredstvo za prikaz devalorizacije vrijednosti.”

Saopštenje za javnost

Foto: Facebook stranica Zlatan Karić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist