POZIV ZA MLADE: Razmjena u Švicarskoj za omladinske radnike


Pozivamo sve omladinske radnike, koji žele da razviju svoje vještine u području medijskog rada kroz edukaciju o pisanoj medijskoj produkciji, da se prijave na petodnevnu razmjenu u Švicarskoj.

Mediji i društvene mreže čine veliki dio rada sa mladima, zato je ovo izvanredna prilika za nove ideje i znanja.

Program razmjene temelji se na neformalnom i praktičnom učenju koje polaznicima omogućava sticanje potrebnih znanja i iskustava za primjenu stečenih medijskih vještina (audio, video i pisanje članaka) u budućem radu. U projektu učestvuju mladi iz Švicarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Na poziv se mogu prijaviti svi mladi starosne dobi između 18 i 30 godina koji rade sa mladima na području navedenih zemalja, a žele da nadograde svoje znanje i iskustvo. Ovo je također i prilika za povezivanje omladinskih radnika iz pomenutih država učesnica i razmjenjivanja iskustava.

Tokom razmjene, interkulturalni događaj s porukom “Slavite različitost!” realizirat će se kako bi se uvažilo različito kulturno i etničko podrijetlo naših sudionika. Cijeli paket proizvedenih pisanih medijskih sadržaja kao i sadržaja društvenih medija bit će objavljen na medijskim kanalima i-dijaspore i drugih organizacija uključenih u ovaj projekt. Teme svih sadržaja odabiru omladinski radnici, sudionici ovog projekta.

Razmjena će se realizovati od 10.4. do 16.4.2023. godine u Richterswilu, Švicarskoj.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: Link za prijavu do 06.02.2023.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mail ivana.culic@idijaspora.ch i aldin.vrskic@idijaspora.ch

Projekat implementira i-dijaspora u partnerstvu sa: Naša djeca iz Bosne i Hercegovine, CAZAS iz Crne Gore, Youth workers Alliance iz Srbije i Organization of Women of municipality of Sveti Nikole iz Sjeverne Makedonije, a uz podršku Švicarske agencija za razmjenu mladih (movetia).


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist