BICIKLIZMOM DO ZDRAVLJA, održana „BICIKLIJADA“

Written by on 29/11/2015

Dana, 25.11.2015. godine, održana je od 12:00 do 14:00 sati „Biciklijada“.
Članovi/ce Gradskog odbora Naše stranke u Zenici zajedno sa biciklističkim klubovima, EKO forumom i svim ostalim građanima Zenice koji podržavaju uvođenje biciklističke staze organizovali su biciklijadu.

„Inicijativu za izgradnju biciklističke staze pokrenula je članica Naše stranke Jasna Sinanović. Zenica je grad koji svakako treba da ima u svom urbanističkom rješenju biciklističku stazu samim tim što je grad koji vodi veliku bitku sa zagađenjem. Upravo to je jedan od prioritetnih razloga za izgradnju ove staze, dakle biciklizmom do zdravlja“, izjavila je za radio Active Sanja Renić, članica Naše stranke.

Vozilo se na relaciji RK „Bosna“ – Drvena ćuprija – Bojin vir, a potom trasom Glavne gradske magistrale do Autobuske stanice, a nakon toga Obalnim bulevarom do zgrade Lamela, preko Kamberovića polja, sve do parkinga Autopijace.

„Odziv građana je fenomelan s obzirom na to da je hladno, ali je isto tako svima nama toplo oko srca jer je 25. novembar, Dan državnosti naše domovine, jako je lijepo to proslaviti na otvorenom i uz ovakvu ekipu, te uz ovakav povod“, dodaje Renić.

U okviru akcije je pokrenuta i peticija kako bi Zenica dobila biciklističku stazu. Od 1.500 potrebnih potpisa, do sad je skupljeno između 900 i 1.000.


Continue reading

Previous post

PAF CORE MUSIC


RadiYo Active

Current track

Title

Artist