16 Dana aktivizma

Written by on 02/12/2015

Neformalna mreža mirovnjakinja, članica, prijateljica, simpatizerki i volonterki Centra za pravnu pomoć ženama 25.11.2015. Za njih 25. novembar ima višestruko značenje.
Osim što je Dan državnosti Bosne i Hercegovine, to je ujedno i dan početka svjetske Kampanje 16 Dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama koja traje od 25. novembra do 10. decembra.

Na taj dan važno im je da javnost podsjete i upozorie na razornost i posljedice nasilja, pozovu građanstvo na reakciju i odgovornost i poručime da NASILJE NIKADA I NI PREMA KOME NIJE PRIHVATLJIVO!!!
Ne bore se samo protiv nasilja nego se prisjećju i odaju počast ženama koje su stradale u ratu ‘92 – ‘95. Neformalna mreža mirovnjakinja posjetila je spomen obilježje podignuto u znak sjećanja na Mateu Jurić, prvu zeničku civilnu žrtvu rata ‘92 – ‘95.Najavljujemo da će se 08. decembra po prvi put obilježiti Dan sjećanja na stradanje žena u ratu u BiH.Obilježavanje Dana sjećanja rezultat je zalaganja članica Ženske inicijative za suočavanje sa prošlošću – Mir sa ženskim licem. 
Revolution Slider Error: Slider with alias aktivizam not found.

RadiYo Active

Current track

Title

Artist