Predstava „Istrajnost“ odigrana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

Written by on 06/12/2015

Gosti iz Beograda oduševili su zeničku publiku sinoć, 05.12.2015. godine, u BNP-u Zenica izvedbom predstave „Istrajnost“. Predstava je nastala u sklopu projekta kojeg su radili zajedno sa alteatrom iz Sarajeva, Akademijom scenskih umjetnosti iz Sarajeva, Fakultetom scena iz Novog Sada i Teatrom iz Lazarevca.

„Tema je ostati ili otići. Kroz mnogobrojne radionice smo došli sami do teksta na osnovu jedne jednostavne priče. Radnja se dešava u Trstu u regionalnoj kafani bivše zajedničke države, a priča se dešava oko dva brata. Scenograf je Sanja Marković, a u predstavi igraju Marko Petrović, Olga Simić, Milan Tomić, Ana Jovanović i Mirko Jokić“ za radio Active je izjavio jedan od glumaca.

Teatar Le Studio je nezavisan teatar. Osnovali su ga mladi pozorišni profesionalci sa idejom da rade pozorište u kakvo vjeruju, bez ograničenja u smislu izbora tema, umjetničkog izraza, članova tima. Biti nezavistan znači prihvatiti raditi bez mnogo finansijskih sredstava – što znači, osloniti se na kreativnost koja će nadomjestiti nedostatak novca, uložiti više snage da bi rezultat bio na zavidnom nivou i osloniti se na entuzijazam ljudi koji se bave svojom umjetnošću, jer vjeruju u nju i njen smisao. Le Studio je profesionalan teatar sa stalnim repertoarom koji vodi računa o njegovanju svoje publike.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist