16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Written by on 09/12/2015

“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” je globalna, svjetska kampanja koju obilježava 1,700 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Danas su u Zenici, u okviru ove kampanje, Centar za pravnu pomoć ženama i Razvojni program Ujedinjenih nacija BiH (UNDP BiH) organizovali uličnu akciju. Promovisali su uslugu besplatne pravne pomoći.

Centar je prošle godine posjetilo 1.400 klijentica koje su tražile besplatnu pravnu pomoć. Akcija je imala za cilj da upozna i informiše prolaznice/ke kako mogu ostvariti pristup pravima i pravdi. Centar za pravnu pomoć ženama to omogućava pružanjem besplatne pravne pomoći (direktne – u kancelariji Centra, i online – putem web stranice Centra).

Sto sa promotivnim materijalom i poslasticom za prolaznike je bio postavljen na platou Kamenitog mosta, a iz Centra su zadovoljni zainteresovanošću građana koji su im prilazili i informisali se o današnjoj aktivnosti.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist