Promovirana knjiga ”Pruge koje su život značile”

Written by on 11/12/2015

Nakon Ravnog, promocija knjige Stanislava Vukorepa “Pruge koje su život značile” upriličena je u četvrtak u Mostaru. Uz autora, o knjizi su govorili profesori Ivan Lovrić i Milenko Obad.

Istaknuto je kako je to knjiga o jednom prošlom vremenu u kojem je narod južne Hercegovine, ali i izvan tih okvira, gospodski živio.

“Iza ove pruge ostala je velika spomenička baština, a prije svega od željeznice koja je služila u pet prošlih država” – kazao je Vukorep. Ujedno ovo mu je i sedma objavljena knjiga, a najavio je i sljedeću. Riječ je o knjizi „Svadbeni običaji Hercegovine“. Na promociji knjige prikazan je film o vlakovima koji su prometovali uskotračnom prugom, od Mostara preko Čapljine do Trebinja i Nikšića, odnosno Dubrovnika i Herceg Novog.

“Okupator gradi prugu, otvara ovaj lijepi prostor, zapošljava ljude, a tzv. vlast prugu ukida i ostavlja ljude bez egzistencije” – zaključuje Bevanda prilikom predstavljanja knjige, a Niko Vuković, koji je radio na staroj željeznici, kazao je kako je odluka o ukidanju pruge bila politička odluka.

Pored samih govornika, okupljenima se obratio Andrija Šimunović, načelnik općine Ravno.                                   U muzičkom dijelu programa nastupio je HKUD Hutovo.

Foto: akademija-art.hr


RadiYo Active

Current track

Title

Artist