Nekada zabava, a sada sastavni dio života Anela Čivića

Written by on 13/12/2015

Anel Čivić, poznatiji kao Originale, je reper iz Zenice koji polahko, ali sigurno korača ka samom vhu rap scene.

Na samom početku, muzika je za njega bila jedan vid zabave i iskorištavanje slobodnog vremena. Kako je vrijeme odmicalo, tako je i muzika postajala sastavni dio njegovo života. Upoznao je mnogo poznatih rap pjevača, stekao mnogo prijatelja i ujedno se i proslavio. Priliku da snimi svoju prvu pjesmu imao je 2005 godine, kada započinje i njegov put ka uspjehu.

Kako nijedan put do uspjeha nije lak, tako nije ni ovaj, što nam i sam Anel potvrđuje: “Onda kada misliš da ne možeš dalje, u tebi se probudi ono malo snage i volje da kreneš ispočetka. Zaista su padovi potrebni u životu da osjetiš koliko si ustvari jak. Svi oni koji me poznaju malo bolje, koji su sa mnom proveli malo više vremena, znaju o čemu pričam! “

Ovaj mladi reper se može pohvaliti nizom dueta, ali njemu možemo sigurno reći najdraža pjesma je “Tebi” koju samostalno izvodi.”Jednostavno pjesma “Tebi” asocira na nekog ili nešto! Svi mi imamo nekog ili nešto što je ostavilo dubok trag na nama, kao npr. prve ljubavi, grad u kojem smo proveli djetinstvo itd. Sve to mi je dalo inspiraciju da snimim pjesmu/spot i jednostavno obilježim jedan dio svog života. Dio života u kojem sam prošao kroz dosta teških trenutaka “, kaže Anel.

Tokom slušanja pjesme može se primijetiti da “ne sadrži” apsolutno nijednu psovku. Zašto ? “Pošto svi ovu muziku gledaju kao nabrajanje i psovanje, ja sam kroz pjesmu htio da dokažem suprotno. Da jedna rap pjesma može imati dušu, zašto ne? Sve u svemu, ja sam zadovoljan reakcijom publike, koji su istinski prepoznali kvalitet ove pjesme, na kojoj se ukupno radilo skoro pa 3 mjeseca.”

U narednom periodu, od ovog mladog Zeničanina, možemo očekivati još mnogo novih hitova.
I za kraj, Anelova poruka za sve mlade: “Nikad nemojte odustati! Borite se do kraja, jer nikad ne znate šta donosi sutra”


RadiYo Active

Current track

Title

Artist