2. Buvljak bez novca

Written by on 15/12/2015

Nastavljamo sa Buvljakom! U Kinu Bosna (Alipašina 19) stvaramo jedan zajednički, solidarni prostor za javnu razmjenu dobara i usluga. Bez novca!
Sve što ne koristiš – donesi!
Sve što ti treba – odnesi!
Sve/i su dobrodošle/i da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno.

Donacija u vidu bilo kakvih stvari NIJE NEOPHODNA za učestvovanje na buvljaku:
Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo. Svei treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici.
Molimo vas da pozovete sve one kojima će besplatne stvari na buvljaku biti od egzistencijalne pomoći, ukoliko mislite da vijest o održavanju buvljaka nije došla do njih.
Osim predmeta bilo koje vrste, želimo potaći i razmjenu usluga!
Za razmjenu usluga postavit ćemo tablu na koju ćemo svi moći okačiti neku uslugu koju nudimo ili tražimo (sve od šetanja pasa do sviranja gitara). Na tablu se kači opis usluge i naš kontakt, kako bi nas osoba kojoj je pomenuta usluga potrebna ili je nudi – mogla pronaći!
Ovaj put imat ćemo i DJEČIJI KUTAK sa igračkama, prostorom za kreativne igre, dijeljenje i međusobno upoznavanje djece. Takođe, u ovom kutku bit će moguće pronaći i alternativnu literaturu za djecu, od D.I.Y. slikovnica, postera do pjesmica i stripova.
Novost je takođe i KUTAK ZA HRANU u kojem ćemo dijeliti besplatnu hranu za sve koji budu gladni na Buvljaku. Sve/i smo dobrodošle/i da donesemo hranu koja je jestiva na licu mjesta, od 14h, kao i da se priključimo akciji zajedničkog kuhanja koja će se održati u jutarnjim satima 27.12., između 10h i 14h u nekoj od naših zajedničkih prostorija. Ukoliko želite učestvovati u zajedničkom kuhanju ili donirati hranu za kuhanje, molimo vas da nam pišete u inbox
KUTAK ZA UMJETNOST bit će otvoren za sve umjetnike i umjetnice koje pozivamo da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili bilo šta što žele podijeliti s drugima.
U posebnom kutku bit će moguće preuzeti i rezervisane predmete koji nisu podijeljeni na prošlom buvljaku, a objavljeni su u albumu fotografija odmah nakon događaja.
Dođite da se upoznamo, družimo, dijelimo i uživamo u sunčanoj, solidarnoj i ljubavnoj nedjelji.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist