Poziv na studentsku konferenciju “Književnost susreta”

Written by on 21/12/2015

Organizacioni odbor druge međunarodne naučne konferencije Književnost susreta poziva sve zainteresirane studentice i studente (BiH, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija) prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na studentsku konferenciju, koja će se održati u okviru književnog festivala Književnost susreta 6, 7. i 8. maja 2016. godine u prostorijama Art Kina Kriterion u Sarajevu.

Zainteresirani/e mogu poslati radove iz oblasti teorije književnosti koji se tiču jednog od tri tematska okvira konferencije: Književnost i ideologija, Književnost i komunikacija te Književnost i Drugi.
Napisane naučne radove koji do sada nisu objavljivani, možete slati na e-mail adresu konferencije: knjizevnostsusreta@gmail.com, u periodu od 1. decembra 2015. godine do 1. marta 2016. godine.
Konferencija je samo jedan dio Festivala i Organizacioni odbor odabrat će po pet radova iz svake od navedenih oblasti te odabranim učesnicima/ama omogućiti ugodan boravak i na ostatku programa Festivala: radionicama, gostovanjima književnika/ica, tribinama, promocijama.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist