Predstavnici ONAuBiH-a na Erasmus+ seminaru u Sarajevu

Written by on 26/01/2016

Povodom projekta  „Who does youth work?“ koji je osmislilo pet omladinskih organizacija (ONAuBiH, ASuBiH, UNSS, SHL i JUVENTAS) putem Erasmus+ programa, predstavnici organizacije Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini su prisustvovali petodnevnom seminaru u Sarajevu.  Amila Mašić (Goražde), Anđelka Živojinović  (Banja Luka), Adna Mulić i Adna Ganibegović (Zenica) predstavnice lokalnih timova ONAuBiH-a, su se tokom pet dana aktivno bavile temom rada u omladinskim organizacijama i prevazilaženjem prepreka u istom.

Cilj ovog projekta je uočavanje i rješavanje izazova i problema koji prate svakodnevni rad ovih organizacija i ima za svrhu da doprinese radu i učestvovanju u omladinskim organizacijama.

Projekat se sastoji od višednevnih treninga . Također, željeni ishod projekta jeste ojačavanje veze između organizacija koje učestvuju i otvaranje prostora i mogućnosti za razmjenu,  suradnju i upoznavanje novih ljudi.

Seminar u Sarajevu je prvi u nizu od četiri seminara, koji je pružio znanje o onome šta rade ove organizacije i u kojim projektima možemo surađivati. Preostala tri semnara održat će se u Beogradu, Podgorici i Berlinu.

Dotakli smo se najzastupljenijih problema u radu organizacija i osim otkrivanja istih bavili se i njihovim rješavanjem. Neki od glavnih problema bili su aktivacija mladih, komunikacija, kako unutrašnja tako i sa okolinom, finansije, dogovori i pomoć od strane vlade i struktura organizacije. Posjetili smo i dvije organizacije koje se bave omladinom, KULT (Institut za razvoj mladih) i “Zašto ne?”. Tokom ovog seminara smo uspjeli pronaći adekvatna rješenja za sve probleme i planiramo ih implementirati u svoje organizacije.

www.srednjoskolci.org.rs


RadiYo Active

Current track

Title

Artist